Workshop: Mærkningsordninger og sporbarhed

Der findes godt 600 mærkningsordninger i Danmark, men ikke alle er lige gode. Lær at finde rundt i mærkningsjunglen og få konkrete eksempler på hvordan virksomheder i forskellige brancher arbejder med og implementerer mærkningsordninger.
Bæredygtighed kan være svært at navigere rundt i. Derfor vinder mærkningsordninger frem både hos forbrugere og virksomheder. At arbejde med mærkningsordninger kan være ressourcekrævende.
Til denne workshop bliver du klogere på, hvordan virksomheder øger sin markedsværdi gennem kloge valg af mærkningsordninger, samt på hvordan forskellige mærkningsordninger kan og ikke kan bruges i markedsføringen.
Agenda
- Velkommen
- Øvelse om mærkningsordninger
- Betydningen af certificeringer og mærkningsordninger hos Nemlig.com
Jakob Zeuthen, bæredygtighedschef hos Nemlig.com - Pause
- Hvornår er mærkningsordninger løsningen og hvordan vælger virksomhederne de rigtige?
Jakob Zeuthen, medforfatter til bogen “Mærk din forretning” - Øvelse: Lav en mærkningsordningsstrategi for en case virksomhed
- Frokost
- Validitet og sporbarhed
Rasmus Kelman Burgdorf, bæredygtighedskonsulent, Viden om Data - Præsentation af mikrolæringsressourcer
- Pause
- Gode råd om brugen af mærkningsordninger i markedsføringen
Pia Rasmussen Bødker, bæredygtighedskonsulent, Videncenter for Digital Handel - Afrunding og feedback
Hvor og hvornår?
Workshoppen foregår i Odense d. 14. august kl. 9.00-15.30.
Hvem er workshoppen særligt relevant for?
Workshoppen er primært tiltænkt AMU-undervisere, men er også åben for undervisere fra grund- og hovedforløb på erhvervsskolerne.
Workshoppen er særligt relevant for dig, der underviser på følgende AMU kurser:
- Introduktion til bæredygtig omstilling (49785)
- Bæredygtigt indkøb (49683)
- Bæredygtige mærkningsordninger i detailhandlen (48778)
- Konceptstyring med fokus på bæredygtighed (20836)
- Bæredygtighed og miljø ved afvikling af events (49891)
Om dagens oplægsholdere
Jakob Zeuthen, forfatter & bæredygtighedschef hos Nemlig.com
Jakob Zeuthen har en baggrund som biolog og ph.d. i klimaproblemer og startede sit arbejde med grøn omstilling som miljø- og klimaforsker i ngo-verdenen og har siden bevæget sig over job i det offentlige til en rolle som miljøpolitisk chef hos Dansk Erhverv gennem 12 år. Siden 2022 har han være bæredygtighedschef hos Nemlig.com. Han er desuden medforfatter på bogen “Mærk din forretning” (På engelsk: “Global third-party certification and labelling”).
Pia Rasmussen Bødker, bæredygtighedskonsulent, Videncenter for Digital Handel
Pia er uddannet inden for forretningsudvikling og innovation og har arbejdet i Arla i mere end 8 år med fokus på netop forretningsudvikling og kommerciel innovation. Hun har haft en blog om bæredygtighed og har sammen med en partner drevet den bæredygtige markedsplads, Danish Fair Fashion & Living. Hun har siden 2022 arbejdet i videncenteret med fokus på at uddanne undervisere og elever inden for området bæredygtighed.
Rasmus Kelman Burgdorf, bæredygtighedskonsulent, Viden om Data
Rasmus er uddannet cand.mag i Culture, Communication & Globalization ved Aalborg Universitet, og arbejder som Bæredygtighedskonsulent hos Viden om data. Hans fokus har været centreret om bæredygtighed og CSR, hvilket har ført til projekter om emner såsom Greenwashing og CSR under COVID-19. Alt dette og mere til bringer Rasmus i spil via sit arbejde med at kompetenceudvikle de merkantile erhvervsskoleundervisere inden for den grønne omstilling.
Workshoppen afholdes af Videncenter for Digital Handel og Viden om Data og er en del af en række af webinarer og workshops til AMU. Formålet er at sikre ny viden om den grønne omstilling og bæredygtighed til AMU-undervisere og det er gratis at deltage.