Undervisningsmaterialer - samlet oversigt

Her kan du få et overblik over Viden om datas materialer, som du kan bruge direkte i din undervisning. Materialernes formål er at styrke fagligheden og kompetenceudvikle både undervisere og elever i emner inden for databaserede emner og nye teknologier.

Undervisningsforløb

Viden om data udvikler undervisningsforløb til brug på erhvervsuddannelserne. Vi udvikler forløbene i Moodle, så du, som underviser, kan downloade materialet og bruge det i din undervisning. Du har samtidig mulighed for at forme forløbene, sådan som du ønsker det.

Viden om datas undervisningsforløb indeholder differentieret undervisningsmateriale. Forløbene er multimodale, og er altså sammensat af tekster, forskellige opgavetyper, multiple-choice-quizzer, grafik, podcast og ekspertvideoer.

Du kan se vores undervisningsforløb her.

Podcasts

Lyt dig klogere med Viden om datas podcasts. Viden om data er vært på denne podcastserie, som med +20 podcasts debatterer aktuelle emner med et ekspertpanel af fagfolk fra erhvervslivet og undervisere. Med Viden om datas eksperter i ørerne, kan du på 30-60 min. få ny viden leveret, mens du er på farten.

Lyt til vores podcasts på SoundCloud her – eller find ‘Viden om data’ på Spotify eller iTunes.

 

Ekspertvideoer

Videoer kan være et godt supplement i undervisningen.

Med Viden om datas mere end 325 videoer kan du invitere fagfolk fra erhvervslivet ind i din undervisning. Viden om datas fagfolk er eksperter inden for det emne, som de udtaler sig om. Du kan derfor præsentere den nyeste viden med en ekspert, som bruger det i praksis. Videoernes varighed er i gennemsnit 1-2 min. I hver video får du besvaret et nyt og vigtigt spørgsmål om emnet.

Viden om datas webinarer er også uploadet til vores YouTube-kanal.

Du kan se alle vores videoer på YouTube her.

 

Artikler

Viden om data udgiver løbende artikler baseret på vores undervisningsforløb og den nyeste viden. Vores artikler er korte og præcise smagsprøver på et større emne. Artiklerne er en god måde at holde dig opdateret på Viden om datas arbejde. Vi har bl.a. skrevet artikler om ‘Dataforståelse,’ ‘Omnichannel,’ og ‘Disruption’.

Du kan se alle vores artikler her.

Som noget nyt har vi udgivet hele vores artikelserie som e-bog. E-bogen kan du hente helt gratis lige her.

Fagpakker

Vores fagpakker består af:

  • Materiale, vi udvikler på vores udviklerseminarer – Typisk ekspertvideoer og podcasts.
  • En artikel om emnet, som vi forfatter umiddelbart efter, vi har været på udviklerseminar.
  • Liste over det baggrundsmateriale, vi bruger som forberedelse til udvikling af nye undervisningsforløb – Typisk artikler, videoer og podcasts.

Brug fagpakkerne til din undervisning, eller brug materialet til selv at blive klogere på emnet!

Her kan du se en oversigt over vores fagpakker.