Undervisningsmateriale

Her kan du få et overblik over Viden om datas materialer, som du kan bruge direkte i din undervisning. Materialernes formål er at styrke fagligheden og give brugerne af Videnscenterportalen.dk kompetencer i de emner, Viden om data arbejder med.

Undervisningsforløb

Viden om data udvikler undervisningsforløb til brug på erhvervsuddannelserne. Vi udvikler forløbene i “Moodle,”så du, som underviser, kan downloade materialet og bruge det i din undervisning. Du har samtidig mulighed for at forme forløbene, sådan som du ønsker det.

Viden om datas undervisningsforløb indeholder differentieret undervisningsmateriale. Det betyder, at forløbene er sammensat af tekster, forskellige opgavetyper, multiple-choice-quizzer, grafik og videoer.

Du kan se vores undervisningsforløb her.

Nedenfor kan du se noget  undervisningsmateriale fra Viden om data, som du kan få adgang til her på Videnscenterportalen.dk, uden at skulle downloade det fulde undervisningsforløb.

 

Podcasts

Lyt dig klogere med Viden om datas podcasts. Viden om datas konsulent Kristian Kaack Johansen er vært på vores podcastserie, som debattere aktuelle emner med et ekspertpanel af fagfolk fra erhvervslivet og undervisere. Med Viden om datas eksperter i ørerne, kan du på 30-60 min. få ny viden leveret, mens du er på farten.

Lyt til vores podcasts her – eller find ‘Viden om data’ på Soundcloud og iTunes.

 

Videoer

Med Viden om datas videoer, kan du invitere fagfolk fra erhvervslivet ind i din undervisning. Viden om datas fagfolk er eksperter inden for det emne, som de udtaler sig om. Du kan derfor præsentere den nyeste viden med en ekspert som bruger det i praksis. Videoernes varighed er i gennemsnit 1-2 min. I hver video får du besvaret et nyt og vigtigt spørgsmål om emnet.

Videoer kan være et godt supplement i undervisningen.

Du kan se alle vores videoer her.

 

Artikler

Viden om data udgiver løbende artikler baseret på vores undervisningsforløb og den nyeste viden. Vores artikler er korte og præcise smagsprøver på et større emne. Artiklerne er en god måde at holde dig opdateret på Viden om datas arbejde. Vi har bl.a. skrevet artikler om ‘Platformsøkonomi,’ ‘Omnichannel,’ og ‘Disruption’.

Du kan se alle vores artikler her.

 

Begrebsordbog

Er du i tvivl om, hvad et ord betyder? Viden om datas materiale gør brug af en række centrale begreber inden for databaseret service og forretningsudvikling. Vi har derfor udarbejdet en ordbog, hvor du kan finde en forklaring på de ord, der ofte bliver brugt i vores materiale, som for eksempel ‘CMS’ og ‘SEM’.

Du kan se vores ordbog her.

 


 

Vil du være med til at udvikle undervisningsforløb sammen med os?

Vores undervisningsforløb bliver udviklet på vores Udviklerseminar. Forløbene er udviklet af undervisere fra vores partnerskoler og eksperter fra erhvervslivet. Hvis du er underviser på et af vores partnerskoler, kan du være med til at udvikle Viden om datas forløb. Du kan læse mere om vores udviklerseminar her.