
Taktilt flowchart
Er du en af de undervisere, der synes, at det kan virke uoverskueligt at lave et flowchart? Når man udvikler især VR-forløb, er det rigtig vigtigt, at man har lavet et flowchart, så man har styr på den næste fase - nemlig optagefasen. For at gøre det lettere for dig, har vi udviklet et værktøj, som forhåbentlig kan fungere som en hjælp.
Ligesom elever lærer og arbejder på forskellige måder, er det det samme for undervisere. For nogle kan det virke uoverskueligt at komme i gang med at udarbejde et flowchart. Når man arbejder med planlægning og udvikling af undervisningsforløb til virtual reality, er flowcharts dog et essentielt element, da hele filmens handling er nedfældet i diagrammet. Et flowchart skal ses som en rutevejledning for din VR-film, da den viser brugerrejsen. Et flowchart viser, hvordan de forskellige scener er forbundet og hvilke valg eleven skal træffe undervejs.
Hvad er et taktilt flowchart?
Et taktilt flowchart er et fysisk – håndgribeligt værktøj, som i dette tilfælde består af forskellige felter, symboler, garn og tøjklemmer. På scene-felterne er der desuden gjort plads til, at man kan knytte en kort beskrivelse til den enkelte scene – og wupti, så har du også et storyboard over din VR-films handling.
Inde i Xpandr-redigeringsprogrammet har du mulighed for at koble hotspots, billeder, lyd og tekst på dine scener. I det taktile flowchart kan du derfor planlægge, hvilke scener, der skal indeholde hvilke interaktioner.
På billeder herunder kan du se et meget enkelt eksempel på, hvordan man kan bruge det taktile flowchart værktøj.
Da man ikke må sidde fast i handlingen, skal man altid kunne komme tilbage til forrige scene. Den grønne tråd symboliserer fremad, hvor den røde symboliserer tilbage.
I nedenstående zip-fil finder du alle filerne, som er blevet brugt til det taktile flowchart. Vi har valgt at printe dem ud på forskellige farver for at adskille dem yderligere fra hinanden, hvilket skaber et godt overblik. Hvert ark er efterfølgende blevet lamineret, så man kan skrive på dem med en sprittusch, som man kan fjerne med sprit bagefter. På den måde kan det bruges igen og igen.
Vi håber, at dette værktøj kan være en hjælp for dig eller give dig inspiration til, hvordan man kan arbejde videre med vores bud på et taktilt flowchart værktøj.
Se også vores side med manualer til udvikling af VR-forløb
