Om os

Viden om data er et nationalt videnscenter for databaseret service og forretningsudvikling. Vores primære opgave er at lave digitalt undervisningsmateriale til og med de merkantile erhvervsskoler – Materiale, der gør eleverne klar til fremtidens datadrevne arbejdsmarked.

Vi tager fat i de nyeste emner inden for digital forretningsudvikling og skaber i samarbejde med skoler og erhvervslivet undervisningsmateriale, der giver eleverne indgående kendskab til de nye teknologier, der er vigtige at kende, når man er på vej ud på arbejdsmarkedet.

Det er emner som Augmented Reality, Virtual Reality, Internet of Things, Kunstig Intelligens, Blockchain, Google Analytics, Sociale medier, Disruption og FN’s verdensmål m.fl., vi introducerer eleverne til gennem digitale mikroforløb.

Mikroforløbene indeholder udover tekst altid ekspertvideoer, en podcast og interaktionsgrafik, der giver eleverne en læringsoplevelse, der er digital og interaktiv. De kan bl.a. se vores videoer på deres smartphone fra sofaen eller løbe en tur om søen, mens de lytter til en podcast direkte fra SoundCloud, iTunes eller Spotify.

Viden om data har 19 partnerskoler fordelt i hele landet. Gennem samarbejde med partnerskolerne styrker vi videndeling og samarbejde på tværs af erhvervsskolerne i Danmark, og på den måde forbedres erhvervsskolernes samlede rammebetingelser.

Når vi udvikler materialer sammen med undervisere, og når vi samles på workshops, konferencer, elevkonkurrencer og på studieture, er vi med til at skabe netværk og fællesskaber på tværs, der ikke tidligere har eksisteret på de danske erhvervsskoler. Vi skaber gennem vores arrangementer desuden engagement og faglig stolthed hos underviserne, der kommer eleverne til gode i form af både dygtige undervisere og spændende undervisning, der bidrager til at eleverne er i stand til at håndtere den teknologiske udvikling og matche de kompetencer, som virksomhederne efterspørger på fremtidens databaserede og digitale arbejdsmarked.

MATERIALER

  • Undervisningsforløb
  • Podcasts
  • Artikler
  • VR-forløb
  • Fagligt serviceløft
  • Vikarreol
  • Og meget mere… Du finder alle vores undervisningsmaterialer under menupunktet “Materialer”.

Her kan du læse mere om vores materialer.

MØD TEAMET

Her kan du læse mere om, hvem vi er.

MEDLEM- OG PARTNERSKABER

Her kan du læse mere om, hvilke organisationer vi er medlem og partner i.

FAKTA

  • Videnscentret startede officielt den 2. januar 2018
  • Videnscentret består af et team, der udgøres af en videnscenterchef, ti konsulenter, en visuel formidler og en videoproducer.
  • Videnscentret er beliggende på IBC Innovationsfabrikken, Birkemosevej 1, 6000 Kolding.