VR & Kommunikation

Målgruppe

EUD GF2, EUX, Hovedforløb

Fag / Emner

Kontor, handel og forretning service

Varighed

3 timer 00 minutter

Fagområde

Detailhandel med specialer, Finansuddannelsen, Eventkoordinatoruddannelsen, Kontor med specialer, Handelsuddannelse med specialer

Databaseret Service & Forretningsudvikling

VR & Kommunikation - En anderledes undervisning med brug af VR-Briller. Gruppevis skal eleverne detonere en bombe. Vi stiller et klassesæt á seks VR-Briller til rådighed.

Dette forløb er blevet downloadet af 7 brugere

Læringsmål

  • Igennem dette forløb får eleverne redskaber til at blive mere bevidste om egen adfærd, egen retorik og egne kompetencer til at kommunikere både mundtligt og med brug af kropssprog ved hjælp af VR.
  • Forløbet kan anvendes i mange sammenhænge, f.eks. i forbindelse med:
  • når nye elever skal mødes og skabe relationer.
  • til konkret læring om kommunikationsteorier i praksis.
  • ved teambuilding.
  • til personlig udvikling.
  • til konflikthåndtering.

Beskrivelse

Vi har alle oplevet en samtale, hvor vi bagefter synes, den kunne være gået bedre. Det kan være svært at reflektere over egen adfærd, hvis ikke man har redskaberne til at bearbejde en dårlig kommunikationssituation.
Ubevidst kan du selv være kilden til den dårlige kommunikation, men hvordan retter man op på det, når man ikke ved, hvad det er man har gjort galt, og derved ikke kan gøre noget ved det?

I forløbet arbejder eleverne i grupper, og helt konkret går det ud på, at de sammen skal detonere en bombe. En elev har VR-Briller på, i mens gruppen skal guide klassekammeraten til at detonere bomben, inden den springer. En øvelser, der kræver god kommunikation og team work.

Målgruppe:
Dette forløb kan bruges til alle målgrupper, afhængig af hvilke teorier og hvilket niveau teorierne bliver anvendt på, når man sammen med eleverne skal koble teori og praksis.
Anvendes som anderledes og praktisk øvelse i et fag, hvor kommunikation, konflikthåndtering, personlig udvikling, teams og samarbejde er i centrum.

Bemærk at Dette forløb kræver brug af VR-Briller. Vi stiller gerne et klassesæt á seks VR-Briller samt bombemanualer til rådighed, såfremt I booker i god tid.

Materialepakken, der er til download herunder, indeholder en beskrivelse af undervisningsforløbet samt en oversigt over forløbets didaktiske overvejelser, herunder læringsmål, elevforudsætninger, forslag til kommunikationsteorier, der kan anvendes samt evalueringsform.

Download materialer

Du skal være logget ind for at kunne downloade forløb.