Målgruppe

Hovedforløb

Fagområde

Kontor, Handel og Forretningsservice

Varighed

Uddannelse

Detailhandel med specialer

Viden Om Data

Dette VR-forløb handler om Greenwashing, hvor vi har besøgt Butik Cirkulär på Aarhus Business college. Her har vi har plantet nogle forskellige reklamer, hvor eleverne skal spotte, hvilke reklamer der indeholder Greenwashing. På denne side kan du finde en kort beskrivelse af VR-forløbet og en zip-fil med et udfyldt didaktisk skema og en lærervejledning/retteark. Du har også mulighed for at se filmen på din skærm ved at gøre brug af ThingLink versionen, som du også kan finde på siden her.

Beskrivelse

Dette VR-forløb henvender sig til Detailuddannelsen, men kan også bruges på USF.

VR-forløbet tager afsæt i emnet Greenwashing, der henviser til når en en virksomhed eller organisation overkommunikerer sine bæredygtighedsaktiviteter. Greenwashing indebærer således, at forbrugerne kan blive vildledt af kommunikationen, hvilket kan skabe en krise for virksomheden, hvis de ikke er bevidste om deres egen ageren. Det er derfor vigtigt at man som medarbejder er godt klædt ift. emnet sådan, at man i langt højere grad end tidligere, kan sikre at virksomhedens kommunikation imødekommer ny lovgivning – både nationalt, men også ift. hvad EU påkræver i relation til anti-greenwashing 

VR-filmen er optaget i Butik Cirkulär, på Aarhus Business College, hvor vi har plantet forskellige reklamer. Vi har både plantet reklamer der falder ind under Greenwashing og så andre der gør. Det er elevens opgave at spotte, hvor butikken Greenwasher.

OBS! Vi gør opmærksom på, at reklamerne der Greenwasher er plantet af os i forbindelse med dette VR-forløb.

I zip-filen, som du kan downloade nederst på siden, finder du både et udfyldt didaktisk skema samt et dokument, der både indeholder en lærervejledning, som du kan vælge at lade dig inspirere af.

Er du underviser på en af vores partnerskoler, og ønsker du at bruge filmen i VR-briller?
Ønsker du at bruge dette VR-forløb i jeres VR-briller, skal du kontakte vores konsulent, Camilla Enevoldsen på cben@videnomdata.dk/2528 4122, for at høre mere om mulighederne.

Se og interager med filmen på en computer/mobilskærm
Vi har  udarbejdet en ThingLink version af filmen her, hvilket gør det muligt for dig, at dele et link med dine elever, så de kan se og interagere med 360 graders filmen på deres computer eller mobiltelefon, hvilket er særligt anvendeligt til eksempelvis fjernundervisning. ThingLink kan også sætte filmen i VR-mode, som gør det muligt for eleven at placere sin mobil i et par VR Cardboards, som er et billigere alternativ til VR-briller. Vi gør dog opmærksom på, at kvaliteten også er derefter.

Del dette link med dine elever

Læringsmål

  • 9964 - Butiksdrift 1: 2. Eleven behersker eventuelle lovkrav eller regler, der er knyttet til vare- eller produktgruppen ved anvendelse, montering, mærkning, emballering, opbevaring, bortskaffelse og evt. genanvendelse.
  • 10097 - Produkt og sortiment: 3. Eleven kender mærkningsordninger og varedeklarationer og tilhørende lovgivning.
  • 10097 - Produkt og sortiment: 6. Eleven kender metoder og aktiviteter, der kan brande og optimere salget af virksomhedens egne mærker.

Materialet er blevet downloadet af 28 brugere.

Download materialer

Du skal være logget ind for at kunne downloade forløb.