Målgruppe

Hovedforløb

Fagområde

Kontor, Handel og Forretningsservice

Varighed

2 timer

Uddannelse

Kontor med specialer

Viden Om Data

Dette undervisningsforløb vil give eleverne kendskab til, hvad persondataforordningen er, herunder hvad forskellen på en dataansvarlig og en databehandler er. Undervisningsforløbet henvender sig til elever på hovedforløbets kontoruddannelse i faget Datahåndtering.

Beskrivelse

I dette undervisningsforløb vil eleverne stifte bekendtskab med, hvad persondataforordningen er. Forløbet er delt op i to dele. I del 1 får eleverne en grundlæggende viden om forordningen, samt lærer en række vigtige begreber at kende. I del 2 bliver der gået mere i dybden med, hvad personoplysninger er, samt hvorfor det er vigtigt at kende forskel på den dataansvarlige og databehandleren.

Forløbet henvender sig til elever på hovedforløbets Kontoruddannelse i faget Datahåndtering (20706).

Du kan bladre direkte i undervisningsforløbet herunder.

Hvis du klikker på den turkise tekst herunder, vil e-bogen blive åbnet i en ny fane. Det link kan du kopiere og dele med dine elever.

Klik her og del linket med dine elever.

OBS! Log ind for at downloade den tilhørende lærervejledning, som du finder nederst på denne side.

Dette undervisningsforløb er en re-didaktiseret udgave af vores tidligere Persondataforordnings/GDPR forløb. Vi har revideret og opdateret det og derved givet materialet et nyt liv. 

 

Opdateret december 2023

Læringsmål

  • Formålet med faget er, at eleven kan håndtere virksomhedens data og præsentere, herunder visuelt, samt at eleven kan håndtere data i forhold til beskyttelse af personoplysninger.

Materialet er blevet downloadet af 20 brugere.

Download materialer

Du skal være logget ind for at kunne downloade forløb.