Målgruppe

Hovedforløb

Fagområde

Kontor, Handel og Forretningsservice

Varighed

4 timer 00 minutter

Uddannelse

Eventkoordinatoruddannelsen

Viden Om Data

Titel: Persondata og events
Dette forløb er udviklet til hovedforløbets eventkoordinatoruddannelse, men kan være relevant for flere hovedforløbsuddannelser.
I dette forløb får eleven indsigt i databeskyttelsesforordningen (GDPR) i arbejdet med events og hjælper dem med at svare på spørgsmålet: Hvordan håndterer din virksomhed persondata i forbindelse med events?

Beskrivelse

Kan du genkende dette scenarie?
Du er lige kommet hjem fra det fjerne østen, hvor du har rejst med rygsæk i din ferie. Du har været væk i 3 uger og glæder dig nu til at komme tilbage på kontoret for at angribe opgaverne med et friskt sind og fornyet energi. Du har lavet en skøn kop kaffe, som står og damper ved siden af din computer imens du åbner din mailboks, som du ikke har tømt i tre uger.

Din mailboks er fyldt med post, men du får hurtigt sorteret det hele i store bunker for derefter at prioritere, hvilke mails der skal angribes først. Du opdager, at i løbet af de tre uger du har været væk, er der sket en masse ting i virksomheden, som handler om den nye databeskyttelsesforordning.

Du bliver pludselig opmærksom på, at din puls bliver kraftig og du får en smule fugtige håndflader. “Jo, der var vist nok noget med nogle data, som skulle sættes i system og der var vist også lidt med, at der skulle hentes nogle ekstra tilladelser hos forskellige aktører, gæster, kunder og andet”. Du sidder lige nu og føler, at din ferie har nulstillet din hjerne. Alle de ting, som du havde styr på før du tog afsted, skal du nu have frem og afsluttet. Du læner dig tilbage i stolen, rækker ud efter din kaffe og nyder duften, tager en dyb indånding og langsomt danner det store spørgsmål sig foran dig – er vores virksomhed klar til at møde omverdenen i forhold til den nye databeskyttelsesforordning?

Undervisningsforløbet skal klæde dig på til at kunne løse udfordringen:

„Hvordan håndterer din virksomhed persondata i forbindelse med events?“

Læringsmål

  • Eleven skal have opnået kendskab til grundlæggende ophavsretlige regler i forhold til anvendelse af billeder, lys mv.
  • Eleven skal have opnået kendskab til international privatret.
  • Eleven skal kunne anvende metoder og værktøjer til kvalitetssikring.

Materialet er blevet downloadet af 14 brugere.

Download materialer

Du skal være logget ind for at kunne downloade forløb.