Målgruppe

Hovedforløb

Fagområde

Kontor, Handel og Forretningsservice

Varighed

1 timer 30 minutter

Uddannelse

Kontor med specialer

Viden Om Data

I dette undervisningsmateriale vil eleverne lære om begrebet kunstig intelligens. Derudover vil eleverne stifte bekendtskab med RPA og finde ud af hvilke opgaver, der egner sig til at blive automatiseret. Materialet indeholder to sektioner, så du, som underviser, selv kan vælge, hvor meget af materialet, du vil gøre brug af.

Beskrivelse

I en årrække har både offentlige og private arbejdspladser optimeret deres arbejdsgange og arbejdsprocesser gennem digitale teknologiske løsninger. Nogle af disse optimeringer er sket ved hjælp af RPA og kunstig intelligens. Forskellen på de to teknologier, handler om, hvor avanceret algoritmerne bag dem arbejder.

I dette undervisningsmateriale vil eleverne lære om begrebet kunstig intelligens. Derudover vil eleverne stifte bekendtskab med RPA og finde ud af hvilke opgaver, der egner sig til at blive automatiseret.

Materialet henvender sig til elever hovedforløbets Kontoruddannelse.

Vi har opdelt indholdet i to sektioner, der har en varighed á 45-65 min. Du kan derved selv vælge om du udelukkende gør brug af én sektion eller hele materialet.

Sektionernes overskrifter er:

  • Introduktion til kunstig intelligens (45 min.)
  • RPA og software-robotter (65 min.)

Du kan bladre direkte i undervisningsmaterialet herunder.

Hvis du klikker på den turkise tekst herunder, vil e-bogen blive åbnet i en ny fane. Det link kan du kopiere og dele med dine elever.

Klik her og del linket med dine elever.

OBS! Log ind for at downloade den tilhørende lærervejledning, som du finder nederst på denne side.

Dette undervisningsmateriale er en re-didaktiseret udgave af vores tidligere forløb om Kunstig intelligens. Vi har revideret og opdateret det og derved givet materialet et nyt liv. 

 

Opdateret december 2023

Læringsmål

  • Eleven kan afdække arbejdsprocesser og vurdere eventuelt potentiale i en arbejdsproces i forhold til Robot Automation (RPA) og automatisering.

Materialet er blevet downloadet af 18 brugere.

Download materialer

Du skal være logget ind for at kunne downloade forløb.