Målgruppe

Hovedforløb

Fagområde

Kontor, Handel og Forretningsservice

Varighed

4 timer

Uddannelse

Detailhandel med specialer

Viden Om Data

Titel: IoT og intelligente tekstiler.
Forløbet giver eleven et indblik i udviklingen af intelligente tekstiler. I forløbet skal eleverne bl.a. arbejde med, hvordan IoT både kan tænkes ind i tekstildesign og i indretningen af butikkerne, og hvordan den nye teknologi både kan skabe værdi for butik og kunder.
I løbet af forløbet skal eleverne herudover også arbejde med, hvordan de intelligente tekstiler kan udvikles og bruges på en bæredygtig og dataetisk måde.

Beskrivelse

Forestil dig, at dine underbukser kan måle din puls, temperatur og andre ting.

“Mange af os har taget pulsure, armbånd og andre såkaldte wearables til os, mens vi dyrker sport i tøj, der kan ånde, transportere sved og beskytte mod solens skadelige stråler. Om få år er det intelligente tøj en almindelig del af vores garderobe”, siger ekspert Poul-Erik Jørgensen, som forsker i tekstilmaterialer på VIA Design.

I dette forløb kommer eleven til at stifte bekendtskab med nogle af de nye tanker og udviklinger, der er i gang inden for intelligente tekstiler.
Eleven får et kig ind i en super spændende verden af nye tekstiler og spændende gadgets og kommer desuden til at snuse til nogle af de ting, som endnu ikke er kommet på markedet.

Eleven bliver klædt på til at løse følgende udfordring:
Hvordan kan intelligente tekstiler og IoT være med til at skabe værdi for både butikken og jeres kunder?

Læringsmål

  • Målpinde: Eleven behersker varernes oprindelse, brugsegenskaber, anvendelsesmuligheder, kvalitet, holdbarhed, miljøpåvirkning og bæredygtighed i udvalgte vareområder,

Materialet er blevet downloadet af 10 brugere.

Download materialer

Du skal være logget ind for at kunne downloade forløb.