Målgruppe

Hovedforløb

Fagområde

Kontor, Handel og Forretningsservice

Varighed

1 timer 30 minutter

Uddannelse

Detailhandel med specialer

Viden Om Data

I dette undervisningsmateriale vil eleverne få kendskab til begrebet IoT, og hvordan man kan anvende teknologi og data til at forbedre kundestrømmen. Materialet indeholder to sektioner, så du, som underviser, selv kan vælge, hvor meget af materialet, du vil gøre brug af.

Beskrivelse

Du tænker måske ikke så meget over det, men flere ting omkring os bliver koblet til internettet. Faktisk er der flere milliarder enheder, som er koblet på internettet, og du ejer sikkert flere af tingene. Vidste du f.eks., at der nu findes kaffemaskiner og vaskemaskiner, som er koblet på internettet? Eller hvad med biler? De begynder også at være online, så de kan opdateres med den nyeste software fra producenterne, så sikkerheden altid er i top.

Eleverne vil i dette materiale få kendskab til begrebet IoT, og hvordan man kan anvende teknologi og data til at forbedre kundestrømmen.

Materialet henvender sig til elever hovedforløbets detailhandelsuddannelse.

Vi har opdelt indholdet i to sektioner, der har en varighed á 40-45 min. Du kan derved selv vælge om du udelukkende gør brug af én sektion eller hele materialet.

Sektionernes overskrifter er:

  • Introduktion til IoT (45 min.)
  • Indretning af butikken (40 min.)

Du kan bladre direkte i undervisningsmaterialet herunder.

Hvis du klikker på den turkise tekst herunder, vil e-bogen blive åbnet i en ny fane. Det link kan du kopiere og dele med dine elever.

Klik her og del linket med dine elever.

OBS! Log ind for at downloade den tilhørende lærervejledning, som du finder nederst på denne side.

Dette undervisningsmateriale er en re-didaktiseret udgave af vores tidligere forløb om IoT. Vi har revideret og opdateret det og derved givet materialet et nyt liv. 

 

Opdateret december 2023

Læringsmål

  • Eleven kan udnytte viden om butiksindretning og store management ved åbning/ombygning af en butik eller en afdeling af en butik

Materialet er blevet downloadet af 16 brugere.

Download materialer

Du skal være logget ind for at kunne downloade forløb.