Målgruppe

EUX

Fagområde

Kontor, Handel og Forretningsservice

Varighed

1 timer

Uddannelse

Handelsuddannelse med specialer

Detailhandel med specialer

Kontor med specialer

Vis mere
Viden Om Data

I dette undervisningsmateriale vil eleverne få kendskab til, hvad Disruption er og hvilken rolle teknologi spiller. Materialet indeholder to sektioner, så du, som underviser, selv kan vælge, hvor meget af materialet, du vil gøre brug af.

Beskrivelse

Udviklingen af digitale teknologier sker i et rasende tempo, hvilket ændrer forudsætningerne og mulighederne for nye forretningsmodeller i virksomhederne. Dette kan, over tid, føre til disruption af en branche. Hastigheden på udviklingen betyder, at selv verdens største virksomheder kan risikere at gå i knæ og lukke.

Eleverne vil i dette materiale blive klogere på, hvad Disruption er for noget, og hvad det har af betydning for virksomhederne og vores samfund.

Materialet henvender sig til elever på EUX i faget Innovation niveau C.

Vi har opdelt indholdet i to sektioner, der har en varighed á 50-75 min. Du kan derved selv vælge om du udelukkende gør brug af én sektion eller hele materialet.

Sektionernes overskrifter er:

  • Hvad er Disruption? (50 min.)
  • Ny teknologi skaber disruption (75 min.)

Du kan bladre direkte i undervisningsmaterialet herunder.

Hvis du klikker på den turkise tekst herunder, vil e-bogen blive åbnet i en ny fane. Det link kan du kopiere og dele med dine elever.

Klik her og del linket med dine elever.

OBS! Log ind for at downloade den tilhørende lærervejledning, som du finder nederst på denne side.

Dette undervisningsmateriale er en re-didaktiseret udgave af vores tidligere Disruption forløb. Vi har revideret og opdateret det og derved givet materialet et nyt liv. 

 

Opdateret december 2023

Læringsmål

  • Eleven kan afgøre, hvilke forhold der har betydning for innovation i samfundet, og derigennem demonstrere viden og kundskaber om fagets identitet og metoder.

Materialet er blevet downloadet af 15 brugere.

Download materialer

Du skal være logget ind for at kunne downloade forløb.