Målgruppe
EUD GF1, EUD GF2, EUX
EUD GF1, EUD GF2, EUX
Kontor, handel og forretning service
4 timer 00 minutter
Detailhandel med specialer, Kontor med specialer, Eventkoordinatoruddannelsen, Finansuddannelsen, Handelsuddannelse med specialer
Titel: Hvor klimavenlig er online-aktivitet?
Forløbet henvender sig til EUD og EUX: Erhvervsinformatik C/B. Forløbet giver eleverne indsigt i FN's 17 verdensmål og giver en forståelse for, hvad virksomhederne kan gøre for at begrænse CO2 udledningen og arbejde i retning af en mere bæredygtig online-aktivitet.
I 2016 blev de 193 medlemslande under FN enige om at opstille nogen klare universelle mål til gavn for både mennesker og den klode, vi bor på. Formålet med de 17 verdensmål er at sætte kurs mod en bæredygtig udvikling. De 17 verdensmål vil gælde for alle lande med udgangspunkt i det enkelte lands velstand.
Hvorfor er dette forløb vigtigt? Det er det, fordi det er en fælles opgave at nå i mål med verdensmålene, og både virksomheder og privatpersoner er nødt til at bidrage. Vi står over for store udfordringer i verden, som bl.a. ulige adgang til grundlæggende naturressourcer, miljøforurening og klimaforandringer. Som enkeltperson kan det virke uoverskueligt at gøre noget ved så store udfordringer, men alle bidrag og indsatser vil samlet set flytte os i den rigtige retning.
I dette forløb vil vi kigge nærmere på, hvad virksomheder kan gøre. De fleste virksomheder bruger store mængder af energi til strøm og varme, for at virksomheden kan holdes i gang. Noget af det, som kræver stort strømforbrug, er virksomhedernes online aktiviteter.
Stigningen i online aktiviteter synes at være til gavn for miljøet, når man tænker på forbruget af de naturlige ressourcer, der indgår i fremstilling af papir. Men spørgsmålet er, om det i virkeligheden er med til at forøge udledningen af CO2 pga. det store strømforbrug. Hvordan kan virksomhederne håndtere dette? Som virksomhed kan man jo ikke bare stoppe sin online aktivitet, da handel og kommunikation foregår her.
Dette forløb tager sit afsæt i virksomheders og menneskers forbrug af energi, og hvad generering af data kan betyde for klimaaftrykket. Formålet er at opnå en forståelse for, hvor meget CO2 vores online aktiviteter genererer, og hvad vi kan gøre for mindske dette.