Bedre rapporter med data fra det offentlige | Hovedforløb: Kontor, offentlig adm.

Målgruppe

Hovedforløb

Fag / Emner

Kontor, handel og forretning service

Varighed

2 timer

Fagområde

Kontor med specialer

Viden Om Data

Dette forløb handler om data, og hvilke muligheder data giver, samt hvilke konsekvenser data kan medføre, hvis man ikke er påpasselig. Undervisningsforløbet henvender sig til hovedforløbets kontorspecialer Administration og Økonomi. Du vil med lidt tilpasning også kunne bruge forløbet til Handel og Detail.

Dette forløb er blevet downloadet af 7 brugere.

Læringsmål

  • Eleven kan arbejde med informationsindsamling herunder kildekritik og copyright i forhold til udarbejdelse af projektrapporter.

Beskrivelse

Dette undervisningsforløb har fokus på DATA! Eleverne vil derfor blive klogere på data generelt herunder, hvordan data kan skabe værdi, men også hvilke konsekvenser det kan medføre, hvis man ikke passer på.

Vidste du godt, at vi i Danmark ligger på en førsteplads, når det kommer til digitalisering i den offentlige sektor? Den 28. september 2022 offentliggjorde FN deres E-Goverment Survey, hvor de placerede Danmark på en førsteplads. Rapporten er en førende benchmarketing-reference indenfor offentlig digitalisering.

Den førsteplads skal vi gerne fortsat blive ved med at have. Det er derfor vigtigt, at eleverne bliver skarpe til at se mulighederne i at bruge data. Modsat skal de også forstå, hvordan data kan gøre skade, hvis man ikke er påpasselig.

Forløbet er udviklet målrettet til kontoruddannelsen med speciale i offentlig administration under faget Struktur i administrative problemstillinger, men vil også kunne bruges til andre af hovedforløbets specialer, hvis materialet tilpasses.

Du kan bladre direkte i undervisningsforløbet herunder

Hvis du klikker på den turkise tekst herunder, vil e-bogen blive åbnet i en ny fane. Det link kan du kopiere og dele med dine elever.

Klik her og del linket med dine elever.

OBS! Log ind for at downloade den tilhørende lærervejledning, som du finder nedenfor

Download materialer

Du skal være logget ind for at kunne downloade forløb.