Der findes mange eksempler på Internet of Things (IoT): Køleskabe, der fortæller, når temperaturen er for varm eller kold. Vindmøller,der fortæller, når de skal serviceres. Lygtepæle, der kun tænder ved aktivitet i nærheden. Temperaturen i huset, der tilpasser sig vejret. Uret eller trøjen, der måler din puls og aktivitet. Høreapparatet, der kan læse sms’er højt, og meget, meget mere.

I dag er flere milliarder enheder koblet på internettet, og de er en del af det, som kaldes Internet of Things (IoT).

Måske sidder du allerede med et smartwatch på dit håndled, eller måske har du investeret i lamper og pærer, som du kan styre via din telefon? Hvis ikke, så er du formentligt stødt på nogen, der har. World Economic Forum mener, at vi i 2020 vil se op mod 30 mia. IoT-apparater. Til sammenligning så var verdensbefolkningen i 2017 på 7,6 mia mennesker. Der findes altså ekstremt mange enheder med uendeligt mange muligheder.

På udviklerseminaret om Internet of Things, har vi, via samarbejdet med HK Handel og Dansk Erhvervs digitaliserings-sekretariat, fået en unik mulighed for at tilbyde et udviklerseminar. Udviklerseminaret tager udgangspunkt i en række forsøg i en “Meny” på Borupsallé i  København.
I “Meny”-butikken er der installeret en række tiltag, som kan give en større indsigt i kundernes færden, hjælpe med ressourceoptimering eller give kunderne bedre oplevelser i butikken. Det er endnu ikke fast besluttet, hvilke forsøg man vil afprøve. Det kunne eksempelvis være installation af heatmaps over kundernes bevægelsesmønstre eller teknologi, som kan hjælpe kunderne med at vælge den rigtige vin ud fra deres præferencer, hvor den rette vin vil lyse op på hylden.

Kilde:
Haug, A. (2017). Fremtiden tilhører de frygtløse. København K: Jurist- og Økonomforbundets Forlag.