Dato / Tid

19. september 2024

Kl. 0:00 - 0:00

Sted

Udmeldes senere

Udviklerseminar. Digitainability – når data og bæredygtighed gør hinanden bedre

Begrebet Digitainability er en sammentrækning af ordene digitalization og sustainability og dækker over det, at data og digitalisering kan være med til at løfte den bæredygtige udvikling.

Indhold

Selvom at data og digitale enheder sluger strøm, viser forskning, at det alligevel kan betale sig, fordi de digitale løsninger kan spare os for ressourcer andre steder. Og data er på mange måder løsningen på den bæredygtige udvikling. Ved at bruge data kan vi bl.a. skabe bevidsthed om vores forbrug, spare på vores ressourcer, og træffe bedre beslutninger på baggrund af data. Smarte digitale løsninger kan være med til at spore og overvåge produkter og materialer, hvilket på den måde kan bidrage til en mere cirkulær økonomi.

Herudover bliver der stillet stadig krav til virksomhederne om at dokumentere og rapportere om alt fra forbrug til forsyningskæder bl.a. i form af ESG-rapportering. Elever, uanset fagretning, kommer til at skulle forholde sig til bæredygtighed og rapportering i forskellige omfang på deres fremtidige arbejdsplads.  

Målgruppe

Forløbet henvender sig til alle, der skal arbejde med bæredygtighed, og er bl.a. relevant på hovedforløbene, hvor eleverne vil kunne tage udgangspunkt i deres praktikvirksomhed.

Tid og sted

Underviserseminaret afholdes d. 19.09.23. Lokation samt tidspunkt meldes ud senere.

Trine Durup Rasmussen

Har du spørgsmål?

Trine Durup Rasmussen
Didaktisk udviklingskonsulent
Camilla Brøndahl Enevoldsen

Har du spørgsmål?

Camilla Brøndahl Enevoldsen
Didaktisk udviklingskonsulent

Skrevet 20.09.23

Til forsiden