Dato / Tid

30. september 2021

Kl. 12:30 - 14:30

Sted

Online

Kom til live webinar direkte fra Kina sammen med dine elever! - Det femte i rækken af i alt seks webinarer, der løber gennem 2021 under overskriften: China Update.

På denne side kan du læse mere og tilmelde dig webinaret:

China Update: Supply chain, digitalisering & 5G

Dato: 30. september kl. 12.30-14.30

Fremtiden bliver mere digitaliseret og automatiseret. Men hvordan kan man bruge data til at optimere forsyningskæder og inden for hvilke industrier kan det blive anvendt? Det ser vi nærmere på i Kina, som også er foran på 5G, men hvilken forskel gør den teknologi egentlig?

Hvis du bestiller en læbestift online, hvornår ville den så ankomme? I Kina lykkes det e-handelsplatformen JD.com at levere en læbestift på bare 6 minutter fra den blev købt. Det er blandt andet fordi de bruger big data til at forudsige forbrugermønstre samt semi-automatiske eller fuldt ud automatiske varelagre til at håndtere den store mængde pakker. De bruger også droner og førerløse robotter til at håndtere kontakt-fri levering! Jo mere 5G udvikles, jo flere ”devices” kan komme på og forsyningskæderne digitaliseres endnu mere. Kina har i 2020 kraftigt udrullet 5G stationer, og bliver snart det land i verden med flest 5G mobil brugere.

Teknologien er ikke det eneste, man eksperimenterer med i Kina. De store platforme arbejder også med modeller, hvor man lokker kunderne til at indbetale et lille depositum inden deres ”black Friday”, så brugerne kan sikre sig varen til rabatpris. Den model giver dem godt indblik på forhånd. De er blot én af de kinesiske virksomheder, der benytter sig at teknologi og data til at optimere brugeroplevelser og bedre service.

Webinaret er designet til at give en masse gode eksempler og cases, og med nogle arbejdsspørgsmål skabe debat og diskussion, som kan give stof til eftertanke hos de danske erhvervsskoleelever, hvad enten de går på grundforløb eller arbejder i servicesektoren, inden for offentlig administration, detail eller andre erhverv, hvor teknologi i de kommende år vil spille en større rolle, og i nogle tilfælde ændre arbejdsopgaver.

Webinaret tager dig og dine elever med på en digital studietur til Kina i et 2 timers live event.

Tag med, hvis du er nysgerrig på, hvordan data og teknologi allerede nu er med til at forme fremtidens forsyningskæde.

Forberedelse

Som forberedelse kan eleverne med fordel læse nedenstående to artikler. Den første beskriver hvordan Kina har udrullet 5G netværket og på den måde er verdensledende på området.

Den anden artikel beskriver, hvordan blandt andet JD.com er på forkant, når det handler om at udnytte data + et avanceret logistik-netværk.

Webinaret er afholdt og tilmelding er ikke længere mulig