China Update | Robotterne kommer

Dato / Tid

10. februar 2021

Kl. 12:30 - 14:30

Sted

Online

Robotterne kommer - Skal vi frygte eller byde kunstig intelligens velkommen? Kom til live webinar direkte fra Kina sammen med dine elever! - Det første i rækken af i alt seks webinarer, der løber gennem 2021 under overskriften: China Update.

WEBINARET ER AFHOLDT

China Update | Robotterne kommer – skal vi frygte eller byde kunstig intelligens velkommen?

Dato: 10. februar kl. 12.30-14.30

På dette webinar stiller vi skarpt på, hvordan kunstig intelligens bruges i praksis. Sammen med China Experience ser vi nærmere på, hvordan det ser ud i Kina, som vil være verdensledende inden for kunstig intelligens i 2030, og som allerede nu er pionerer: Hvad kan kunstig intelligens og data bruges til – eksempelvis inden for sundhedspleje, handel, smart city eller som værktøj inden for offentlige opgaver? Er det en trussel for os og (danske) arbejdspladser, samt hvilke etiske overvejelser skal man gøre sig, når kunstig intelligens overtager menneskers arbejde?

Line Heidenheim Juul og Peter Lisbygd fra China Experience fortæller om, hvor langt man er i Kina og drager perspektiver til vores hverdag i Danmark. De kinesiske løsninger er i nogle tilfælde allerede nået til Europa, hvor vi også selv er langt med udviklingen af kunstig intelligens, som både kan effektivisere arbejdet i den offentlige og private sektor, men også bidrage til f.eks. kunst og kreativ udvikling. Men i Kina er de foran på nogle områder, og det kan vi sagtens lære af i Danmark, både hvad vi skal undgå og måske også hvad potentialet kan være.

Webinaret er designet til at give en masse gode eksempler og cases, og med nogle arbejdsspørgsmål skabe debat og diskussion, som kan give stof til eftertanke hos de hos de danske erhvervsskoleelever, hvad enten de går på grundforløb eller arbejder inden for handel, offentlig administration, detail eller andre erhverv, hvor teknologi i de kommende år vil spille en større rolle, og i nogle tilfælde ændre arbejdsopgaver.

Webinaret tager dig og dine elever med på en digital studietur til Kina i et 2 timers live event.

Program

  • Velkomst
  • Introduktion til begrabet kunstig intelligens med inddragelse af inkl. reflektionsspørgsmål i bl.a. Menti
  • Eksempler på kunstig intelligens i praksis
  • Kort spørgerunde før pausen
  • Pause (15 minuter)
  • Eksempler på kunstig intelligens i praksis fortsat
  • Reflektions-/arbejdsspørgsmål, hvor eleverne går ud i grupper
  • Spørgerunde og opsamling
  • Tak for i dag.

Tag med, hvis du interesserer dig for samspillet mellem mennesker og teknologi, og hvis dine elever har interesse for, hvordan kunstig intelligens kan få indflydelse på deres dagligdag i fremtiden.

Forberedelse

Som forberedelse kan elever med fordel læse de to nedenstående artikler.

Den første forklarer, hvad kunstig intelligens er (DANSK), mens den anden stiller skarpt på, hvad data, teknologi og blandt andet kunstig intelligens har gjort i kampen mod Covid i Kina (ENGELSK).

Webinaret er afholdt og tilmelding er ikke længere mulig

Line og Peter