Emnekatalog for 2024. Fire nye udviklerseminarer

Viden om Datas nye emnekatalog for 2024 inviterer til fire aktuelle udviklerseminarer. Alle med det formål; at klæde dig som underviser på til at give dine elever den bedst mulige undervisning og læring i en verden præget af kunstig intelligens og bæredygtighed i fokus.

Overvejelser for året udviklerseminarer

Hos Viden om data er der to emner, der er svære at komme udenom; kunstig intelligens og bæredygtighed. Med ChatGPT’s lancering i slutningen af 2022 kom kunstig intelligens og generativ AI pludselig tæt på manges arbejdsopgaver og blev begreber, vi alle fik et forhold og en holdning til. En ting er dog sikkert. Kunstig intelligens er en ting, vi, som undervisere, elever og privatpersoner, skal forholde os til i et eller andet omfang end tidligere.

Det er på ingen måde første gang, at vi skal forholde os til nye teknologier i undervisningssektoren, og det bliver heller ikke sidste gang. Hos Viden om data mener vi, at det vigtigste, vi kan lære vores elever, er at være nysgerrige, men samtidig også være kritiske over for de digitale teknologier, vi omgiver os med.

Bæredygtighed er ikke blevet mindre aktuel – tværtimod. Vi ved alle, at den grønne omstilling er uundgåelig, hvis vi skal lykkes i fremtiden, og her kan data være med til at give en hjælpende hånd.

Det kræver selvfølgelig, at vi kan finde ud af at bruge den data, vi får stillet til rådighed, korrekt. På udviklerseminaret ”Få fingrene i datadejen” arbejder vi med konkrete øvelser og små datasæt, så elever og undervisere selv kan komme i gang.

Men data kan ikke gøre det alene. Vi, som mennesker, skal ændre vores måde at tænke og handle på – både som forbrugere, men også som medarbejdere, elever og undervisere. Derfor skal vi også forholde os til, hvordan vi bliver mere bæredygtige mennesker og medarbejdere fremover.

Hvordan løfter vi bedst disse opgaver? Det giver vi et bud på i årets fire udviklerseminarer, som du kan læse mere om i e-bogen nedenfor, samt tilmelde dig her eller via link længere nede på siden.

Rigtig god læselyst.

Trine Durup Rasmussen

Har du spørgsmål?

Trine Durup Rasmussen
Didaktisk udviklingskonsulent
Camilla Brøndahl Enevoldsen

Har du spørgsmål?

Camilla Brøndahl Enevoldsen
Didaktisk udviklingskonsulent

Skrevet 22.09.23

Til forsiden