Studietur til Dublin - skal du med?

I maj/juni 2023 har du endnu engang mulighed for at tage med på studietur - denne gang til Dublin. Turen er bygget op omkring konferencen 'Dublin Circular Economy Hotspot 2023', som tager afsæt i cirkulær økonomi.

Studietur til Dublin – 30. maj -3. juni 2023

dublin

Hvorfor skal du som underviser besøge Dublin?

Bæredygtighed betyder meget for Dublin. Faktisk er der lokaliseret et nationalt center for cirkulær økonomi, hvor de uddanner borgerne til at tænke den grønne omstilling ind i hverdagens gøremål. Det gøres på en nem og meget enkelt måde – det hele handler om, at bryde med sin vante tankegang. I Dublin er de gode til at tage bæredygtighedsaspektet og skalere det ned, så det bliver mere spiseligt, så den almene borger også kan være med. Disse tiltag, som Dublin har foretaget, kan du tage direkte med ind i din undervisning, så du kan lære eleverne, at bæredygtighed og den grønne omstilling ikke er besværligt, men noget alle kan være en del af

Bæredygtighed er vigtigt

I Dublin og Irland generelt har de store ambitioner, når det kommer til den grønne omstilling og bæredygtighed. Når man skal låne penge til sin virksomhed, skal virksomheden først ESG screenes. ESG står for Environment, Social og Governance. Det er vigtigt, at virksomhederne gør en forskel på alle tre punkter. Hvis de ikke formår dette, får de ikke lov til at låne penge.

Dublin Circular Economy Hotspot 2023

Vi skal besøge konferencen ‘Dublin Circular Economy Hotspot 2023’, som kommer til at handle om cirkulær økonomi. Overordnet er der fire fokusområder på konferencen: 1) Social virksomhed, 2) Design og produktion, 3) Mad systemer og bioøkonomien og 4) Byggemiljøet.

Vi besøger konferencen over to dage, hvor vi skal deltage på workshops og udforske de fire overordnede temaer. Ydermere skal vi ud at se byen, hvor vi tager de cirkulære briller på. Det bliver i den grad en spændende og oplevelsesrig konference, hvor vi selv skal ud på opdagelse.

Du kan læse mere om konferencen her 

Indhold (mere detaljeret program følger)​

Ud over konferencen, som er beskrevet ovenfor, skal vi også besøge:

  • Talent Garden holder også til på DCU campus Alpha. At styrke mennesker og organisationer gennem relevante lærings- og netværksmuligheder i det digitale økosystem, er organisationens mission. Talent Garden skaber en god og tryg ramme for start-ups. Når flere start-ups er i samme økosystem, kan de sparre og vidensdele med hinanden. Man skal se Talent Garden som et lille samfund, hvor der er lokationer over hele verden. Når man først er medlem af Talent Garden, får man mulighed for at sparre og udvide sit netværk med ligesindet mennesker, som også brænder for start-up og innovation.
  • Alpha DCU er en del af Dublin City University. Miljøet omkring Alpha er designet til at fremme opfindelser og inspirere til en innovativ tankegang. Campus har forskellige faciliteter, men fælles for disse faciliteter er, at understøtte innovation og entreprenørskab. Der er både lab space og prototype / maker space. Store virksomheder gør allerede brug af Alphas fantastiske rammer – SIEMENS Gamesa Renewable energy, SIEMENS og Robotify for at nævne nogle.
  • I bydelen Ballymun i Dublin finder vi The Rediscovery Centre, som er Irlands nationale center for cirkulær økonomi. Centeret har en stor passion for den cirkulære tankegang og bruger mange menneskelige ressourcer på at uddanne og oplyse befolkningen om denne tankegang. Passionen for bæredygtighed mærker man med det samme, når man træder ind ad centerets dør. Det emmer af genbrug og nye måder at anvende materialer på. I kan se frem til en fantastisk rundvisning, hvor I bliver introduceret til de forskellige bæredygtige tiltag, som centeret gør brug af. I vil blive overrasket over, hvad menneskelige fæces faktisk kan blive anvendt til.

 

Praktisk info

Studieturen finder sted fra d. 30. maj -3. juni 2023​. Der er afgang fra enten Billund eller Kastrup​. Man skal oplyse ved tilmelding, hvor man ønsker at flyve fra.

Prisen for at komme med på studieturen er sat til 9.495 kr. inkl. fly, transport til/fra lufthavn i Dublin samt ½ pension og hotel.

Tilmelding skal ske til vores konsulent Camilla Hyldahl på mail: cahg@videnomdata.dk

Tilmeldingsfristen er senest den 1. marts 2023.​

OBS! Der er plads til 25 deltagere på studieturen, som fordeles efter først-til-mølle princippet. 

 

Har du spørgsmål til studieturen eller vil du tilmelde dig?

Camilla HyldahlFaglig Udviklingskonsulent+45 2528 4314cahg@videnomdata.dk