Den 28. marts dannede Aalborg Handelsskole rammerne for den sidste af i alt fire workshops om professionel app udvikling. Workshoppen bød på fuldt hus, da 45 nysgerrige og videbegærlige undervisere fra landets erhvervsskoler var mødt op. Fælles for dem alle var, at de havde valgt at bruge dagen på at tilegne sig nye digitale kompetencer.

Kolding, Aarhus, København og til sidst Aalborg dannede rammerne for fire workshops om professionel app udvikling. Over 100 af landets erhvervsskoleundervisere hev en dag ud af deres kalender for at deltage i en 1-dags workshop, hvor de kunne tilegne sig nye kompetencer inden for app udvikling, teknologi og digitalisering. 

Eleverne efterspørger det, arbejdsmarkedet efterspørger det og nu er turen så kommet til erhvervsskoleunderviserne. Efterspørgslen efter digitale kompetencer er i rivende udvikling. Det gælder også for faggrupper, som de fleste måske ikke umiddelbart forbinder med ny, digital teknologi.

App udvikling i undervisningen udfordrer måden vi underviser og lærer på. Når eleverne selv udvikler apps, får de en større forståelse for teknologien bag og de lærer at udnytte mulighederne i digitaliseringen.

Undervisernes motivation for at lære app udvikling var da også til at tage og føle på, da workshoppens underviser Lars Reng indledningsvis spurgte, hvorfor de havde valgt at deltage i workshoppen:

– Jeg ønsker at få større digital viden og forståelse, så jeg kan udfordre måden der undervises på i dagligdagen. Med de kompetencer ønsker jeg at “disrupte” undervisningen.

– Mit mål er at blive lige så god til it som mine elever.

– Hvis jeg aldrig melder mig til noget, så bliver jeg heller aldrig klogere. 

– Jeg oplever, at eleverne efterspørger app udvikling, men jeg mangler kompetencerne til at kunne hjælpe dem. 

– Apps har et kæmpe potentiale, som jeg ønsker at indfri i min undervisning. 

 

Artiklen fortsætter under billedgalleriet.

Lars Reng, ekstern lektor ved Aalborg Universitet i København. Co-founder og Co-director for CEAGAR og S.M.I.L.E. lab (Billedet er fra workshoppen i Kolding)
Morten Walsted, stifter og CEO for EDUGAIM (Billedet er fra workshoppen i Kolding)
Billede fra workshoppen i Aarhus
Workshoppen bød på vidensdeling mellem underviserne fra de forskellige erhvervskoler (Billedet er fra workshoppen i Kolding)
Billede fra workshoppen i Aarhus
Billede fra workshoppen i Kolding
Billede fra workshoppen i Aarhus
Billede fra workshoppen i Kolding
Billede fra workshoppen i Kolding
Billede fra workshoppen i Aarhus

Underviserne tilegner sig nye kompetencer inden for digitalisering og teknologi
Kompetencerne gør det muligt for underviserne at tilpasse og forbedre deres undervisning med fokus på digitaliseringen. Ifølge workshoppens underviser Lars Reng er det nødvendigt, at eleverne tilegner sig de it-tekniske kompetencer, fordi det er dem arbejdsmarkedet efterspørger.

“Som underviser er det vigtigt at kunne forstå og lave nogle ting teknologisk og vide, hvad der er muligt i dag – og kunne lære det videre. Men hvis man også har evnerne til at hjælpe de unge med at lære at udvikle deres egne apps, så kan man opnå en motivation, som er langt højere end teoretisk at stå og tale ved en tavle”, siger Lars Reng, som er ekstern lektor hos Aalborg Universitet i København.

Nicolaj Hannesbo Petersen underviser til dagligt i faget Innovation på Svendborg Erhvervsskole. Han er en af de undervisere, som tog turen til Aarhus for at deltage i workshoppen. Nicolaj vil gerne bruge workshoppen til at kunne hjælpe de studerende og give dem et praksishåndværk, som de kan bruge i deres forretningsidéer.

“Mange af de studerende vil gerne lave en app og derfor tænker jeg, at det er naturligt, at de får et værktøj som Unity til at kunne lave en app som de eventuelt kan tage videre på deres iværksætter-rejse – og det synes jeg jo kun er fedt som underviser”, siger Nicolaj.

Underviserne fik undervisning i app udvikling med udviklingsplatformene Marvel App og Unity.

I videoen nedenfor kan du høre de to undervisere Nicolaj Hannesbo Petersen (Svendborg Erhvervsskole) og Astrid Kjems (Aarhus Business College) fortælle om, hvad de ønsker at bruge app udvikling til i undervisningen.

Undervisningen er tilrettelagt, så alle kan være med
Det er Danmarks førende eksperter inden for digital udvikling og læring, Lars Reng og Morten Walsted som var undervisere på workshoppen. Sammen har de undervist mere end 10.000 skoleelever og 1.000 lærere i og med de digitale værktøjer som der arbejdes med på workshoppen.

EDUGAIM

EDUGAIM er en virksomhed, som skaber motivation og læring gennem digital spiludvikling. De uddanner ved at bruge spil med et formål, som Morten Walsted beskrev det til workshoppen.

Læs mere om EDUGAIM her: https://www.edugaim.dk/

Unity

Unity er en spiludviklingsplatform. Platformen er populær til at udvikle 2D og 3D spil til desktop, mobil og konsoller.

Læs mere om Unity her: https://unity.com/

Marvel app

Marvel App er en design platform, hvor forskellige funktionaliteter er samlet på et sted til at bygge digitale produkter.

Læs mere om Marvel App her: https://marvelapp.com/

Tak til alle som deltog i workshoppen!

Tak til IBC Innovationsfabrikken i Kolding, Aarhus Business College, Niels Brock i København og Aalborg Handelsskole for lån af lokaler.

Tak til Lars Reng og Morten Walsted for fire forrygende workshop-dage.