16 elever fra eventuddannelsen på IBC Kolding hackede konferencen AHEAD19 på to dage. I 30 timer arbejdede de uafbrudt for at finde de bedste idéer på en anderledes konferenceform. Nedenfor kan du læse 3 utraditionelle og kreative idéer som eleverne kom frem til:

 

AHEAD19 afholdes den 11. september 2019 i Industriens Hus i København


Tidspres, trætte øjne og idéstop er bare nogle af de udfordringer som eleverne måtte sande, da Hackathon nåede de sene nattetimer. På trods af dette, var humøret højt indtil det sidste. De 4 teams præsenterede deres bud på AHEAD19 efter mange timers arbejde.

Udover at konferencen skal bryde med den traditionelle konferenceform, så fik eleverne også følgende udfordring at arbejde med:

Hvordan skaber vi en konference om fremtidens erhvervskompetencer, som også er interessant for elever på erhvervsskolerne?

Læs 3 idéer som grupperne kom op med i løbet af Hackathon:

  1. Historisk tidsrejse: Deltagerne bliver taget med på en historisk tidsrejse. Rejsen tager afsæt i de relevante erhvervskompetencer, der har været vigtige på arbejdsmarkedet de sidste 100 år.
  2. VR-tower: Prøv virtual reality i 3 etager med et virtual reality område udformet som et tårn, hvor du kan få nye kompetencer på hver etage.
  3. “The joy of missing out”-område: Et område af konferencen skal være et sted, hvor det er helt okay at “gå glip” af selve konferencen. Det skal være et offline område med simpel hovedrensning, hvor du bl.a. kan spille minigolf med de andre deltagere.

Eleverne var enige om, at konferencen skal aktivere og inddrage deltagerne i langt højere grad end en traditionel konference. Hvordan den endelig form bliver, må du vente med at se til den 11. september.

Hør eventeleven Mimi fortælle om nogle af de vilde idéer som hendes gruppe fik i løbet af de 30 timer:

Eventeleverne arbejdede dag og nat efter et tæt program, hvor de skulle gennem flere forskellige stadier i deres problemløsning. Men hvorfor bliver det bedre af, at man bliver låst inde sammen i 24 timer eller mere?

Jeg tror på, at når man holder fokus i 24 timer i streg, så sker der nogle andre ting, end hvis man arbejder 7 timer, går hjem og kommer igen næste dag og fortsætter. Her bliver man ikke begrænset i sine ideer, man får lov at dykke ned i dybden og forfølge nogle af de vanvittige ideer – som i sidste ende mange gange bliver til de gode og bæredygtige ideer.
Mette Kronborg Laursen
Konsulent hos Viden om data og tidl. underviser på eventuddannelsen

Formålet med at invitere eventeleverne ind til et Hackathon, var at finde nye måder at afholde konferencen på. Måder som vil appellere til elever så vel som undervisere og virksomheder.

Eleverne imponerede med deres store arbejdsindsats, gode humør og energi – AHEAD19 bliver en konference udover det sædvanlige.

 

Er du interesseret i at vide, hvilke idéer der bliver brugt til AHEAD19? Så sæt kryds i kalenderen den 11. september 2019 og deltag i årets konference.

Hackathon

Hackathon er et team-event, hvor hacking er en kreativ form for problemløsning. Pointen ved eventet er, at deltagerne skal arbejde sammen i grupper for at finde frem til en løsning på en problemstilling. Hackathon sætter store krav til teamet og deres samarbejdsevner, da de skal gennem en 30 timers intens udviklingsperiode.

AHEAD19

AHEAD19 | 11. september 2019 | Industriens Hus København
AHEAD19 er en konference arrangeret af de to videncentre Videncenter for digital handel og Viden om data. Konferencen stiller skarpt på fremtidens erhvervskompetencer. Konferencen henvender sig til virksomheder, undervisere og elever. AHEAD18 blev afholdt i DGI Huset i Aarhus, hvor der var over 200 deltagere. Sidste års konference bød på oplæg fra Christina Boutrup, Martin Thorborg, Lakserytteren m.fl.