Elever hacker konferencen AHEAD19: På to dage skal eventelever fra IBC Kolding planlægge konferencen AHEAD19. Viden om data og Videncenter for Digital Handel har inviteret dem til et såkaldt Hackathon. Fire teams skal udfordre den traditionelle konferenceform og komme med nye idéer til, hvordan konferencen kan afholdes. Nedenfor kan du læse mere om de fire teams:

4 teams | 30 timer | 1 Hackathon

Hackathon er et team-event, hvor hacking er en kreativ form for problemløsning. Pointen ved eventet er, at deltagerne skal arbejde sammen i grupper for at finde frem til en løsning på en problemstilling. Hackathon sætter store krav til teamet og deres samarbejdsevner, da de skal gennem en 30 timers intens udviklingsperiode.

Hackathon_ahead19_eventelever

Gruppe: Mette Trans, Melanie Buch, Camilla Klokkeriis og Isabella Pedersen

Status fra gruppen kl. 13.00 (23 timer til præsentationen):
Styrker som gruppe: Godt samarbejde, god rollefordeling, kreativitet og rummelighed.

Svagheder som gruppe: Lidt for meget hyggesnak, forudindtaget og måske for resultatorienteret. Vi vil gerne se resultaterne med det samme.

Hvad er det mest udfordrende på dette stadie? Vi vil gerne kunne finde frem til resultaterne med det samme. Alt må gerne se pænt ud fra start, og vi går måske lidt for meget op i detaljerne. Derudover tror vi, at det bliver udfordrende at sidde stille – for det er det allerede nu.

Status fra gruppen kl. 21.00 (15 timer til præsentationen):
Hvordan går det? Vi er vildt kreative lige nu, for det går rigtig godt. Vi har det bedst her i den grønne zone, så vi føler, at det har været en let overgang fra gul til grøn zone.

Hvad er det mest udfordrende på dette stadie? Vi føler, at vi er foran, men vi føler os ikke sikre på det vi har endnu. Det er svært, fordi vi ikke ved om det er anderledes nok, det vi har fundet på. Men det har været positivt, at vi ikke har været så resultatorienterede som vi frygtede.

Status fra gruppen kl. 9.30 (1. februar) (2,5 time til præsentationen):
Hvordan går det? Det hele er gået ret “smooth”. Det er skredet fremad hurtigt og nemt. Morgenturen slog os dog lidt ud, så vi kan godt mærke trætheden nu.

Hvad er det mest udfordrende på dette stadie? Vi er lidt tidspresset. Det bliver svært at holde fokus. Vi skal passe på, at vi ikke bare japper gennem det hele nu, fordi vi har travlt. Generelt har vi været godt med, men vi har skullet passe på ikke at lave noget der er for komplekst.

 


 

Hackathon_ahead19_eventelever

Gruppe: Anne Katrine Dalsgaard, Dorthe Bonde, Camilla Poulsen og Mia Dalbjørn Hansen

Status fra gruppen kl. 13.00 (23 timer til præsentationen):
Styrker som gruppe: Forskellighed (vi har mange forskellige kompetencer), god gruppedynamik, vi er gode til at udvise forståelse over for hinanden, kommunikation og at holde gejsten.

Svagheder som gruppe: Vi er forskellige, hvilket også kan være en svaghed, da vi har forskelligt fokus. Derudover bliver det svært at overholde tidsplanen, og vi har mange idéer.

Hvad er det mest udfordrende på dette stadie? Når vi får en idé, så har vi lyst til arbejde videre med den idé med det samme, i stedet for at arbejde i dybden og undersøge om der var andre løsninger. Vi er vant til at holde os i gang og arbejde videre – og vi er derfor ikke vant til at gå så meget i dybden som der kræves af os nu.

Status fra gruppen kl. 21.00 (15 timer til præsentationen):
Hvordan går det? Vi er stadig ved godt mod. Vi troede det var værre på det her stadie. Vi har endnu ikke nogen konkrete idéer, det er stadig lidt flyvsk. Men det er også meningen, da vi ikke må afgrænse os endnu.

Hvad er det mest udfordrende på dette stadie? Vi føler at der er gået nogle gode idéer tabt i processen, da vi ikke må arbejde videre med idéerne med det samme. Lige nu er det også svært at lave indhold til et emne (fremtidens erhvervskompetencer), fordi det er et emne som vi ikke kender så meget til. På det her stadie er vi gået voldsomt i slikskålen.

Status fra gruppen kl. 9.30 (1. februar) (2,5 time til præsentationen):
Hvordan går det? Det er gået godt. Vi er nået langt. Vi føler, at vi har fat i den lange ende. Vi har været gennem mange spændende faser i løbet af natten.

Hvad er det mest udfordrende på dette stadie? Det er svært at holde koncentrationen nu. Vi kan godt mærke, at vi er trætte. Vi reagerer lidt forskelligt på den manglende søvn. Det er svært nu at arbejde ved en skærm, da det er hårdt for øjnene. Vi begynder at kunne se en helhed for vores præsentation.

 


 

group3

Gruppe: Mathilde, Julia, Mimi og julie

Status fra gruppen kl. 13.00 (23 timer til præsentationen):
Styrker som gruppe: Vores ambitionsniveau er lige højt, vi supplerer hinanden godt, og vi kommer godt ud af det med hinanden.

Svagheder som gruppe: Vi ligner hinanden for meget, vi er alle meget dominerende og vil gerne have et ord indført, sidespring.

Hvad er det mest udfordrende på dette stadie? Vi må ikke komme med løsninger endnu. Vi skal blive ved med at finde problemer. Det gør det lidt svært at tænke ud af boksen.

Status fra gruppen kl. 21.00 (15 timer til præsentationen):
Hvordan går det? Det går rigtig godt – vi følger tidsplanen. Vi har glædet os rigtig meget til den grønne zone (grøn zone er en del af deres tidsplan).

Hvad er det mest udfordrende på dette stadie? Det har været frustrerende kun at se problemer. Nu må vi endelig finde nye løsninger og skøre idéer. Det her er vores yndlingszone, så der er rigtig god energi. Nu må vi endelig sige “ja” til det hele. Fra nu af kan det kun blive vildere! Det var svært at gå fra gul til grøn zone, man skulle lige finde ja-hatten frem igen, men da idéerne endelig kom, gik det hurtigt.

Status fra gruppen kl. 9.30 (1. februar) (2,5 time til præsentationen):
Hvordan går det? Vi er tidspresset. Vi har været godt med indtil nu, men lige nu føler vi os presset, fordi vi er trætte. Egentlig er det gået godt hele natten, men efter morgenturen føler vi os slået lidt ud.

Hvad er det mest udfordrende på dette stadie? Det er svært at holde koncentrationen. Det er hårdt at arbejde på computeren, da ens øjne er trætte.

 


 

group3

Gruppe: Esben Alsted, Linda, Birk og Andreas Reidel

Status fra gruppen kl. 13.00 (23 timer til præsentationen):
Styrker som gruppe: Vi har maskulint indflydelse i vores gruppe, vi er meget digitalt orienteret og branchedifferentieret (vi kommer alle fra forskellige brancher/virksomheder).

Svagheder som gruppe: Vi er måske for enige.

Hvad er det mest udfordrende på dette stadie? At nå vores målgruppe inden for træffetid. De har tidligt fri. Derudover så arbejder vi med en målgruppe som ikke vil nås. Prioritering af arbejdsopgaver er også udfordrende på dette stadie.

Status fra gruppen kl. 21.00 (15 timer til præsentationen):
Hvordan går det? Lige nu synes vi, at det går rigtig godt. Vi føler, at vi er foran i programmet.

Hvad er det mest udfordrende på dette stadie? Idéprocessen flyder lidt sammen. Det er en meget flydende proces, hvilket kan være svær at administrere. En udfordring kan derfor være, at vi føler, at vi er foran i programmet, men at vi faktisk ikke er det alligevel.

Status fra gruppen kl. 9.30 (1. februar) (2,5 time til præsentationen):
Hvordan går det? Det går okay, men vi er trætte nu.

Hvad er det mest udfordrende på dette stadie? Det er svært at finde et flow på det her stadie. Vi er ellers godt med og arbejder primært med den sidste finpudsning.