Hvilken værdi giver det at installere teknologier til at se kunders gå- og handlemønstre? I det nye år kan du glæde dig til de nye undervisningsforløb om Internet of things. I denne artikel kan du få et indblik i, hvordan undervisningsforløbene er blevet til.

På udviklerseminaret om Internet of Things, har Viden om data i samarbejde med HK Handel og Dansk Erhvervs digitaliserings-sekretariat fået en unik mulighed for at tilbyde et udviklerseminar med udgangspunkt i en temadag hos Meny på Borupsallé i København.

Temadagen gav underviserne en unik mulighed for at se teknologierne blive brugt i praksis – inden de selv skulle i gang med at udvikle forløb på udviklerseminaret. Nedenfor kan du få et indblik i temadagen og udviklerseminaret, inden du selv får mulighed for at bruge forløbene. 

 

Temadag: På besøg i fremtidens dagligvarebutik

9. oktober 2018: Temadagen tog udgangspunkt i Meny på Borupsallé i København, som afprøver forskellige teknologiske løsninger, der skal forbedre kundeoplevelsen. I fremtiden vil vi se flere teknologiske løsninger i detailhandlen. Teknologierne gør det muligt for detailbutikkerne at blive mere datadrevet – og data er vigtig for at kunne klare konkurrencen fra e-handlen.

På temadagen deltog en detail-klasse fra Niels Brock i København, undervisere og eksperter. Deltagerne fik et unikt kig ind i fremtidens dagligvarebutik og de teknologier, der ligger til grund for dataindsamlingen. Eksperterne præsenterede de nyeste teknologier, mens elever og undervisere deltog aktivt med feedback og spørgsmål.

Det er nødvendigt, at detailhandlen udnytter det store potentiale, der er i at bruge data til at forudse kundernes behov. Eleverne blev derfor præsenteret for, hvordan data kan udnyttes til strategisk forretningsudvikling.

De nye teknologier vil målrette og personalisere kundens købsoplevelse. Besøget i Meny fik elever og undervisere til retænke købssituationen i fysiske butikker. Via opsamling og behandling af data vil fremtidens fysiske butikker kunne interagere med deres kunder på en ny måde samt øge omsætningen.

Det jeg tager med mig hjem i dag er at være opmærksom på kundernes vej i min butik. Jeg er i en meget stor butik, derfor kunne det være interessant for mig at se, om kunderne kommer ind i midten af butikken eller om de bevæger sig mere i yderområderne. Det synes jeg hvert fald ville være spændende at aflæse og bruge.
Tobias
Detailelev fra Niels Brock (og sælger i en større detailbutik)

 

Eleverne fra Niels Brock var gode til at tænke deres egne virksomheder ind i udviklingen og se mulighederne for en digital transformation.

De teknologier der blev brugt i Meny til at indsamle kundernes data var bl.a. wayfinding, beacons og 3D kameraer.

 

Stor tak for en spændende og lærerig dag til:
HK Handel, Dansk Erhvervs digitaliseringssekretariat, Teknologisk Institut, Alexandra Instituttet, Force Technology, Meny på Borupsallé i København, undervisere og detail-klassen fra Niels Brock.

 

Se billeder fra temadagen nedenfor og læs videre om udviklerseminaret:

På besøg i Meny på Borupsallé i København
Peter Lemcke Frederiksen (projektleder fra Teknologisk Insitut) demonstrerer, hvordan kundernes adfærd kortlægges med kameraer
Alexandre Alapetite (softwareingeniør og projektleder fra Alexandra Instituttet) har elever og undervisere med rundt i Meny for at vise, hvordan beacons i indkøbskurven bliver tracket gennem butikken
Mikkel Leth Olsen (senior software innovation konsulent DELTA) forklarer, hvordan intelligent belysning kan vise kunden vej til varerne (wayfinding)
Elever afprøver intelligent belysning
Forskelligfarvet belysning viser vej hen til Menys varegrupper

Udviklerseminar: Internet of things i undervisningen

27.-28. november 2018: På udviklerseminaret om Internet of things blev der arbejdet intenst på de nye undervisningsforløb. Det var et udviklerseminar med veloplagte undervisere.

På seminaret deltog eksperterne Mikkel Leth Olsen (senior software innovation konsulent fra DELTA), Peter Andersen (senior software innovation konsulent fra Alexandra Instituttet),  og Peter Lemcke (projektleder fra Teknologisk Insitut). Du kan glæde dig til at høre eksperternes kloge ord som podcast og video.

Undervisningsforløbene vil være tilgængelige i starten af 2019. Du kan tilmelde dig Viden om datas nyhedsbrev, hvis du ønsker at blive notificeret, når de nye forløb bliver udgivet. Du kan tilmelde dig her.

Du kan se videoen fra temadagen nederst på denne side.

Viden om datas konsulent Kristian Kaack Johansen er vært på podcasten. Her sidder han sammen med uddannelseschef for Niels Brock Dan Holt Højgaard (øverst til venstre), samt eksperterne Peter Andersen, Peter Lemcke og Mikkel Leth Olsen