Den store tech revolution

Vind en bog: Bliv klogere på Kina, ny teknologi og verdens fremtid med Christina Boutrups nyeste bog 'Den store tech revolution'.

Vil du vinde en bog? Viden om data udlodder 3 eksemplarer af Christina Boutrups bog “Den store tech revolution”. For at deltage skal du skrive en kommentar i kommentarfeltet på denne artikel.

📍 Log ind, eller opret en gratis bruger, på Videnscenterportalen.dk. Det kan du gøre her.
📍 Skriv en kommentar under artiklen.
🏁 Vinderne bliver offentliggjort den 3. december 2018 her på Videnscenterportalen.dk.

Konkurrencen udløber den 2. december 2018. Vinderne findes ved lodtrækning.
Kun personer over 18 år og som er bosat i Danmark kan deltage i konkurrencen.


Som videncenter vil vi gerne være med til at formidle den nyeste viden til DIG

Var du heldig at høre Christina Boutrups oplæg til AHEAD18? Christinas oplæg inspirerede os til at blive klogere på den teknologiske udvikling i Kina. Hvorfor? Fordi Kinas udvikling kommer til at påvirke os alle i fremtiden. Derfor vil vi gerne give dig muligheden for at blive klogere på fremtiden set med kinesiske briller.

Om “Den store tech revolution”

“Den store tech revolution” er en debatbog, som stiller skarpt på den store teknologirevolution der lige nu foregår i Kina.

Forlaget skriver: Kina har i al stilhed taget et kvantespring og gennemgår i disse år en vild tech-revolution, som rykker ved magtbalancen i verden og kommer til at påvirke os alle.

Kinesiske virksomheder er allerede globalt førende inden for flere af de vigtigste nye teknologier, som droner, solceller, fintech, sociale medier, e-handel og sandsynligvis også kunstig intelligens. Åbenheden og lysten til at afprøve nye teknologier – ansigtsgenkendelse og dronelevering – er stor, og kinesiske virksomheder er ikke underlagt de samme etiske dilemmaer og lovgivningsmæssige begrænsninger, som vi kender i Europa og USA.


Giv dit bud på følgende:

Hvilken af følgende teknologier synes du er mest interessant?

A: Ansigtsgenkendelse
B: VR – Virtual Reality
C: Selvkørende biler

Skriv dit svar i kommentarfeltet nedenfor for at deltage i konkurrencen.

29 kommentarer

 • C – så jeg ikke behøver at køre bilen på arbejde 😉

 • B – fordi teknologien kan bidrage til at få en bedre udvikling af mange brancher og styrke indlæringen.
  Vi kan imitere bevægelser og med hjælp fra en klassisk konfusianistisk tilgang blive så god som de dygtigste i langt højere grad end i dag.

 • Jeg kan jo godt li’ at observere hvilke valg vi mennesker tager.
  Derfor tror jeg ikke på selvkørende biler – vi kommer til at kede os ihjel – og hvorfor tager du ikke bare bussen Kenneth? Den skal du ikke selv køre 🙂

  Jeg tror også på B. Det bliver stort, både inden for læring og ikke mindst sundhed. Hjælp til selvhjælp bliver rigtig stort – lige som telemedicin er det i Grønland.

 • Jeg synes både B og C er nogle super spændende emner, som jeg ser store muligheder i. VR især indenfor den branche jeg beskæftiger mig med professionelt, mens Selvkørende biler er et emne jeg finder generelt interessant og et der vil påvirke mere mit personlige virke.

 • B – selvom selvkørende biler lyder spændende, er jeg ikke sikker på, at jeg stoler nok på teknologien til bare at læne mig tilbage og lade bilen styre selv. Den virtuelle virkelighed har til gengæld mange anvendelsesmuligheder.

 • B – VR – fordi teknologien er på vej, indenfor mange forskellige brancher og områder.
  Lagerstyring til overvågning af robotteknologi, Plejesektoren til at hjælpe demente/sindlindende, Boligmarkedet – hvor du oplever din kommende bolig før købet,
  Bilindustrien – oplev din bil og køreglæde før købet, Sundheds-området – hvor operationer kan testes, inden endelig operation, og naturligvis undervisningsområdet der vil blive meget forandret i de kommende år pga. VR-mulighederne – Interaktive klasselokaler, med deltagelse af andre VR-elever.
  Desuden bruges teknologien også i forbindelse med hele droneudviklingen, der vil påvirke os alle i de kommende år.

 • VR er mest interessant i undervisningssammenhæng. VR vil kunne tage eleven hen til det sted, hvor dagens emne foregår f.eks. Det gamle Grækenland og vise datidens demokratiforståelse eller se en vulkan eller hvordan man agerer i et laboratorie og dermed kan udføre “farlige” forsøg på en ufarlig måde

 • D: Blockchain! Denne teknologi kan komme til at havde lige så stor betydning som internettet selv. Åbner op for helt nye forretningsmodeller, disrupter bankernes forretningsmodeller og kan skabe transperrens og tillid mellem fremmende på nettet.
  A og C: er også spændende. Ansigtsgenkendelse er allerede udbredt og de fleste perspektiver i denne teknologi er dystre. Vil vi kunne genkendes og følges overalt af virksomheder og stater?
  Selvkørende biler kommer og dem glæder jeg mig til!
  VR er først interesant når vi kan skabe sociale VR oplevelser og der er vi ved at være.

 • Jeg er tilbøjelig til at sige alle tre A,B og C men da jeg skal vælge bliver jeg nødt til at sige at jeg er dybt fascineret af A og Kinesernes tilgang til det vi her i vesten er dybt angstprovokeret af. Den store kulturforskel på vores tilgang til det etiske, i at kunne ansigtsgenkendelse i det offentlige rum. Nu underviser jeg fremtidens eventkoordinator og dette fænomen ville løfte den sociale interaktion til nogen vilde højde hvis A kom i spil, og dette set med den vilde ja-hat på hovedet.

 • VR – spændende og giver mange nye muligheder i undervisningen

 • A og B er der hvor vi nok er lidt bagud i forhold til Kina, men to meget spændende områder som jeg helt sikkert vil dykke mere ned i. Jeg har haft fornøjelsen af, at være til to oplæg med Christina Boutrup og hun er en enormt god oplægsholder og har vækket min interesse for Kina. Vil vildt gerne læse hendes bog og blive endnu mere inspireret:-)

 • Den mest passive af de tre teknologier er for mig at se også den mest aggressive:

  Ansigtsgenkendelse er for mig at se klart den teknologi som vil påvirke vores hverdag mest.

  Åbn døre og betal ved købmanden og kom foran i køen eller få en bøde på dit glatte ansigt.

  Jeg hørte Christinas spændende fortælling i Elektronista, og det var et af deres ” Must – Hear ” for alle tech – interesserede :
  https://www.24syv.dk/programmer/elektronista/37634626/324-kend-dit-kina-det-blir-vildt

  Hilsen Jesper

 • Jeg synes alle 3 er spændende, men en af de mest innovative er selvkørende biler(C) set fra min stol….
  Måske lidt grænseoverskridne men spænde må også at komme “ud” af sin komfortzone på.

 • Jeg synes helt klart at B: VR – Virtual Reality er et interessant område, fordi den rummer så mange forhold, og vi har endnu ikke set hvad muligheder det kan have, både på godt og ondt. Selvkørende biler er også et område der er interessant og har nogle muligheder for at afløse på områder der er udfordret af eksempelvis regler for ansatte /køre hviletid og sikkerhed, Kan være med til at skabe fleksible og effektive løsninger.

 • (B) – VR er min favorit.
  Jeg havde fornøjelsen at være med til at tage de første spæde spadestik, hvor vi undersøgte mulighederne for, hvordan teknologien kan benyttes i Detailhandelsuddannelsen til fx Skills.
  VR er oplagt i undervisningsverden. Jeg har et par gange besøgt Khora (i Kbh), og mødt Simon Lajboschitz. Han har et godt øje for VR’s potentialet i skolesystemet (https://khora-vr.com).
  Og så for en ordens skyld skal jeg lige nævne, at jeg blev inspireret af Christina Boutrups oplæg på konferencen i Aarhus (sandt; men også lidt fedteri).

Skriv en kommentar