Ønsket med praktik er at give dig som underviser et indblik i dagligdagen for medarbejderne i en e-handelsvirksomhed. Sammen med virksomheden strikker Videncenter for Digital Handel et 2-dages program sammen til dig.

Praktik – et nyt tilbud til undervisere

Vil du forstå varens rejse fra en kunde klikker “køb nu” på hjemmesiden til varen lander hos kunden? Og vil du have indblik i overvejelserne bag valg af afsætningskanaler?

I et praktikforløb på 2 dage får du ikke dyb viden – men du får en forståelse for sammenhængene i en e-handelsvirksomhed og du får mulighed for at stille alle de spørgsmål du måtte have.

Ønsket med praktik er at give dig som underviser et indblik i dagligdagen for medarbejderne i en e-handelsvirksomhed. Sammen med virksomheden strikker Videncenter for Digital Handel et 2-dages program sammen til dig. Du kommer forbi en række forskellige afdelinger i virksomheden – og der, hvor det er muligt, får du selv lov at få fingrene i opgaverne.

Praktisk info

  • Praktikken varer 2 dage.
  • Du vil deltage sammen med en anden underviser (ikke nødvendigvis fra samme skole).
  • Tidspunkt for praktikken vil afhænge af virksomheden.
  • Vi stiller ikke krav om forhåndsviden til dig som underviser. Vi forventer dog, at du har besøgt hjemmesiden og sociale kanaler før praktikken.

Hvad får du ud af at være i praktik?

  • Fra teori til virkelighed: Oplev med egne øjne de reelle udfordringer og arbejdsopgaver i en e-handelsvirksomhed.
  • Konkrete eksempler og anekdoter til din undervisning.
  • Case-materiale til undervisningsbrug – videncenteret er tilgængelige for at lave videoer, casebeskrivelse mm. til efterfølgende brug på klassen.

“Det er sgu alle vores fag, der kommer i spil her”

Gitte Jakobsen er til daglig underviser på UC Holstebro og hev to dage ud af kalenderen for at komme i praktik. Programmet for praktikken var fastlagt af Pluspige i samarbejde med Videncenter for Digital Handel og bød bl.a. på ordrehåndtering, digital markedsføring, varemodtagelse, returhåndteringer og altså et liveshopping-event.

“Det er kommunikation, det er salg, det er markedsføring, det er afsætning, det er økonomi, det er IT, det er sgu alle vores fag, der kommer i spil her,” siger Gitte Jakobsen om praktikken hos Pluspige.

 

Eleverne mærker allerede effekten

Praktikopholdet har en synlig effekt direkte ind i undervisningen: “Bare det at man har prøvet det, så kan man bruge det mere i sin undervisning og komme med konkrete eksempler, som er rigtig meget det, eleverne lærer noget af…” siger Anne-Mette som var i praktik i Lightsolutions og som til daglig er underviser på Aalborg Handelsskole.

Og effekten af praktikken er allerede at mærke hos eleverne, som hos denne elev, der skriver på LinkedIn:

Er du interesseret i at komme i praktik?

Vi har oplevet stor interesse for at komme i praktik og vi er derfor i gang med at finde flere virksomheder. Er du interesseret i at få besked, når der er nye praktikpladser, så kontakt Jesper Krogh Schlosser.

Jesper Krogh Schlosser

Har du spørgsmål?

Jesper Krogh Schlosser