Lineære funktioner fra webshoppens verden – Matematik

Målgruppe

EUD GF2

Fag / Emner

Kontor, handel og forretning service

Varighed

1 timer 30 minutter

Fagområde

Detailhandel med specialer, Eventkoordinatoruddannelsen, Finansuddannelsen, Handelsuddannelse med specialer, Kontor med specialer

Digital Handel

Forløbet bringer det praksisnære helt ned i matematikken, så du her kan vise dine elever, hvordan man kan bruge matematikken i i erhvervslivet. Opgaverne kobler funktioner (lineære og 2. grads) sammen med reel praksisnært arbejde med webshopstatistik, og giver forståelse for funktioner i virkelighedens verden.

Dette forløb er blevet downloadet af 4 brugere.

Læringsmål

  • At undersøge de lineære funktioners egenskaber til at beskrive og danne prisfunktioner, samt finde ud af salget for en bestemt vare ud fra data fra en webshop.

Beskrivelse

En essentiel del af at drive forretning er at kunne gennemskue hvornår ens produkter har den rigtige pris, samt hvor meget der skal sælges for at få overskud. Til netop det kan matematikken hjælpe, og materialet giver bud på, hvordan det kan lade sig gøre i en kontekst med digital handel.
Opgaverne kobler funktioner (lineære og 2. grads) sammen med reel praksisnært arbejde med webshopstatistik, og giver forståelse for funktioner i virkelighedens verden, hvilket elever kan have svært ved. Eleverne skal forud for opgaverne have arbejdet med basis for funktioner, samt hvad lineære og 2. gradsfunktioner er.

Download materialer

Du skal være logget ind for at kunne downloade forløb.