Årets case competition er grøn! Nu skal dine elever vise om de kan sælge bæredygtige produkter online - det kræver analyse, samarbejde og gode ideer for at vinde. Og den bedste ide bliver efterfølgende implementeret i virksomheden!

Årets case: Danish Fair Fashion & Living

I år skal EUX-elever fra hele landet dyste om at sælge mere grønt! Årets case-virksomhed er nemlig Danish Fair Fashion & Living – en online markedsplads for bæredygtige produkter.

Kan dine elever sætte skub i salget af bæredygtige viskestykker på Instagram? Kan de sikre flere konverteringer af økologiske bomuldskjoler på hjemmesiden? Eller har de en ide til, hvordan bionedbrydelige øreringe bliver det nye hit blandt unge?

Sæt alle deres ideer og kompetencer i spil i en rigtig virksomhed, når årets case competition finder sted i efteråret 2020.

Eleverne bliver en del af en iværksætterrejse

Danish Fair Fashion & Living er en startup og der er stadig fuld gang i at eksperimentere og udvikle platformen.

Derfor har eleverne også mulighed for at være med til at forme Danish Fair Fashion & Living’s rejse: Der er plads at lære nyt og prøve ting af. Samtidig har virksomheden en helt klar udfordring, som eleverne kan hjælpe med at løse:

Hvordan kan Danish Fair Fashion & Living øge sin digitale omsætning?

Måske er det din klasses idé, der kan gøre en forskel for Danish Fair Fashion & Living.

 

Yogabukser og økologiske bomuldskjoler - nogle af produkterne på shoppen.

Hvad er Danish Fair Fashion & Living?

Danish Fair Fashion & Living er en markedsplads for bæredygtige produkter og de ønsker at: “…sætte høje standarder og hjælpe dig med at se klart i bæredygtighedsjunglen. Alle brands under Danish Fair Fashion & Living er rendyrket bæredygtige. Alt hos Danish Fair Fashion er produceret med omtanke for mennesker, lokalsamfundet og naturen.”

I juni 2020 fusionerede Danish Fair Fashion med virksomheden Weensu, og de to virksomheder udgør nu Danish Fair Fashion & Living, som ejes af 3 ejere.

Bag Danish Fair Fashion & Living står 3 ejere

Dyst med elever fra hele Danmark

Eleverne får stillet en række videoer, data og information om virksomheden til rådighed for at kunne komme med det bedste løsningsforslag til at øge Danish Fair Fashion & Living’s omsætning.

Eleverne skal arbejde sammen i en gruppe og har en uge til at løse opgaven. Det bedste opgaveforslag fra hver skole kommer med i en national pulje af forslag, hvoraf de bedste bliver udvalgt til finalen. Eleverne dyster altså mod både deres egne klassekammerater og andre elever fra hele Danmark.

Vindergruppen får 3.000 kr. samt muligheden for at se deres vinderforslag i virksomheden!

Skal din klasse vinde i år?

Sidste år løb Skive College af med sejren for årets bedste idé til Aarhus Fishing Gear. Udover en præmie på 3.000 kr. fik eleverne også opmærksomhed fra både FDIH og Skive Folkeblad.

Alt det du skal vide for at være med

Hvem kan deltage i EUXBizCup?

Der dystes i Erhvervsområdet 1 og det er åbent og gratis for alle landets skoler at deltage.

Hvor lang tid tager det at gennemføre?

Det tager 1 uge at gennemføre case competition.

Hvor foregår case competition?

Case competion skal gennemføres ude på din egen skole, når I har Erhvervsområde 1.

Går I videre til finalen, skal I præsentere jeres forslag for et dommerpanel og de andre finalister. Finalelokation er endnu ikke offentliggjort.

Hvad kræver det af dig som underviser?
 • Du skal have et overblik over casen: Hvilken type virksomhed er Danish Fair Fashion & Living, hvad er virksomhedens forretningsmodel, hvilke data har eleverne til rådighed etc.
 • Du skal forberede de workshops du vil gennemføre i ugen (hvilken teori mangler du at gennemgå med dine elever, for at de kan løse opgaven?)
 • Du skal koordinere indbyrdes i underviserteamet, hvem der har hvilke roller etc.
 • Du skal, i samarbejde med resten af underviserteamet, udvælge det bedste forslag fra jeres skole.
 • Du skal deltage i finalen sammen med din klasse i fald de går videre.
Hvad stiller videncenteret til rådighed?
 • En fuldt bygget case, der opfylder de faglige mål i bekendtgørelsen for Erhvervsområde 1.
 • Alt hvad eleverne har brug for, for at løse opgaven: En fuldt bygget case med video interview, data fra webshoppens Google Analytics-konto, problemformulering etc.
 • En udførlig lærervejledning, med forslag til teori og modeller, der kan inddrages for at løse casen, eksempler på løsningsforslag, eksempler på opbygning af ugeforløbet for underviseren og meget andet.
 • Eleverne har mulighed for at stille spørgsmål direkte til ejeren af weensu.dk den uge, hvor de arbejder med casen.
 • Webinar med Q&A for teamledere/uddannelsesledere før sommer.
 • Webinar med Q&A for undervisere efter sommerferien.
Hvilke fag kan indgå i opgaveløsningen?

Det står frit for hvilke fag, I vælger at inddrage til at løse opgaven. I 2019 valgte mange skoler at arbejde med afsætning som det ene fag.

euxbizcup.dk vil du finde en liste over fag, metoder og modeller, du med fordel kan tage udgangspunkt i, samt forslag til, hvordan fagene i samspil kan løse opgaven.

Hvornår skal EUXBizCup gennemføres?
 • Du kan vælge at gennemføre EUXBizCup på jeres skole i hvilken som helst uge i efteråret 2020 – senest mulige gennemførelse er dog uge 48.
 • Finalen afholdes i uge 50, og videncenteret skal udvælge finalisterne i uge 49. Derfor skal alle skoler have afsluttet deres forløb senest i uge 48.
Hvad skal eleverne aflevere?

Som afslutning på ugen, skal eleverne aflevere et konkret markedsføringstiltag, der kan implementeres direkte af virksomheden, samt en video, hvor de præsenterer deres løsningsforslag.

Hvordan vælges vinderne?
 • Hver skole skal sende ét vinderforslag ind til Videncenter for Digital Handel. Hvilket forslag I sender videre, skal I afgøre ude på skolen. Er der flere klasser tilmeldt, skal vinderen findes på tværs af klasserne. Det samme er gældende, hvis der er flere lokaliteter tilknyttet skolen.
 • Vinderforslaget fremsendes umiddelbart efter EO1 er afsluttet ude på skolen.
 • Vinderforslagene går igennem en screeningproces hos Videncenter for Digital Handel, og de 5 bedste udvælges.
 • De 5 finalister offentliggøres i uge 49. Herefter vil der være en uges tid til at forberede og finpudse præsentationen, inden den skal fremlægges for et dommerpanel til finalen.
Hvornår er finalen?

Finalen afholdes i uge 50.

Hvad får vinderne?

Vindergruppen får et kontantbeløb på 3.000 kr.

Samtidig forpligter Danish Fair Fashion & Living sig til at implementere vinderforslaget, så vindergruppen kan se deres forslag ført ud i livet.

Hvordan tilmelder jeg min klasse?

Du tilmelder din klasse ved at sende en mail til konsulent, Morten Christoffersen.

Så vil han give dig mere information om det videre forløb.

Har du spørgsmål?

Alle spørgsmål kan rettes til projektleder Morten Christoffersen og det er også her du skal tilmelde dig, hvis din skole skal være med.

Morten Christoffersen