Foregår B2B salg også via Facebook eller skal der andre kanaler til? Og hvordan udnytter du de digitale muligheder til at skabe lead-generering? På denne online workshop var der udelukkende fokus på salg og markedsføring business-to-business. Hent slides og deltagernes take aways nedenfor.

  • Oplæg fra Lars Hedal, CEO i Hesehus
    Det kræver en ambitiøs B2B e-handelsløsning anno 2020.
  • Oplæg fra Jesper Toft, Head of Sales Enablement & CRM, Avidly
    Dine B2B kunder har ændret adfærd – hjælp dem igennem købsprocessen med Inbound Marketing.
  • Oplæg fra Kenneth Borup, CEO, Lomax
    Markedsføring i en B2B virksomhed – strategi, taktik og resultater.

Takeaways fra oplægget:

Fasthold dine relationer og kontakt til kunderne, når de bevæger sig online, fx med Live Chat.

Tidsbesparelse er vigtig for indkøbere. Derfor er det vigtigt med en god logik på webshoppen, og vigtigt med ærlige og præcise leveringsinformationer.

Vær tydelig om bæredygtighed på webshoppen – det skal være nemt at finde informationerne.

Dyrk din niche

Sælgerens rolle er ikke ret stor, når man ser på, hvordan tidsforbruget for et indkøb fordeler sig. Derfor er der få muligheder for at påvirke indkøbsprocessen som sælger. Derfor skal sælgeren være tilgængelig online fx med videopræsentationer, forklaringer osv.

Fordi kunderejsen så ofte starter online,  kan kunden være bedre informeret end sælgeren. Online skal virksomheden svare på de spørgsmål som køber sidder med. Og gerne så køber selv kan finde informationerne.

Takeaways fra oplægget:

Vent med at kontakte kunden til kunden er parat til kontakt med virksomheden. Og lad data understøtte beslutningen om, hvornår det rigtige tidspunkt er.

Data bliver en forudsætning for at kunne agere på det rigtige tidspunkt.

Lad eksperter i virksomheden være med i salget, da de ofte vil kunne svare mere specifik og præcist på kundernes henvendelser.

Kunderne er bedre forberedte og bruger kun kort tid i samtale med virksomheden. Kan vi ramme kunderne på rette tidspunkter, så effektiveres salgsprocessen, men dette kræver stort inbound setup (som nok ikke er muligt for alle)

Takeaways fra oplægget:

Meget håndgribeligt oplæg og lige til at anvende. Muligheder: tværfaglig samarbejde med it om SEO opgave, IT+ DAN og AFS om email marketing og i USF en Lomax case som inspiration til elevernes egne virksomheder.

E-mail stadig effektiv

Lomax er marketingsdrevet frem for salgsdrevet, og det giver en dynamik i forhold til bl.a. kampagner og budget.

BONUS