Dato / Tid
11. februar 2021
Kl. 14:00 - 15:00
11. februar 2021
Kl. 14:00 - 15:00
Online
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har lavet en kortlægning af hvilke data der bliver opsamlet på danskere, når de benytter digitale platforme som Facebook, Amazon og Google. I dette webinar kan du få indsigt i analysen, når vi har Sebastian Barfort fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i studiet.
Der er ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens analyse tale om omfattende sporing, når vi danskere benytter nogle af de store digitale platforme. Ofte spores brugerne, selv når de ikke anvender platformen, og det er ofte svært at forstå eller begrænse omfanget af digital sporing. Det kan efterlade mange forbrugere i en situation, hvor de vil have svært ved at give et klart svar på spørgsmål som: “Hvad ved Google egentlig om mig?”
Og de indsamlede data er dyrebare. Ifølge The Economist er data
“verdens mest værdifulde ressource”. Platformene benytter bl.a. data om brugerne til at udvikle og teste nye produkter, forbedre kvaliteten af platformen, og til at målrette reklamer og andet indhold til platformens brugere.
Men den omfattende dataindsamling kan i nogle tilfælde have uhensigtsmæssige konsekvenser. Forbrugere kan fx risikere, at platformene får adgang til følsomme oplysninger om dem, eller at de anvender deres viden til formål, som forbrugerne ikke føler, de har sagt ja til.
I dette webinar dykker vi ned i analysen og Sebastian Barfort vil bl.a. fortælle om:
Både undervisere og elever fra erhvervsskolerne kan med fordel deltage, da webinaret giver generel viden om data-opsamling blandt nogle af verdens største platforme.
Hvis du som underviser skal have din klasse med, kan du nøjes med at tilmelde dig selv, og så efterfølgende sende deltagerlink til dine elever (de vil blive bedt om at logge ind med eget navn og email).