Webinar: Hvilke data indsamler Google, Facebook og Amazon på dig?

Dato / Tid

11. februar 2021

Kl. 14:00 - 15:00

Sted

Online

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har lavet en kortlægning af hvilke data der bliver opsamlet på danskere, når de benytter digitale platforme som Facebook, Amazon og Google. I dette webinar kan du få indsigt i analysen, når vi har Sebastian Barfort fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i studiet.

“Hvad ved Google egentlig om mig?”

Der er ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens analyse tale om omfattende sporing, når vi danskere benytter nogle af de store digitale platforme. Ofte spores brugerne, selv når de ikke anvender platformen, og det er ofte svært at forstå eller begrænse omfanget af digital sporing. Det kan efterlade mange forbrugere i en situation, hvor de vil have svært ved at give et klart svar på spørgsmål som: “Hvad ved Google egentlig om mig?”

Hvad bruges data til?

Og de indsamlede data er dyrebare. Ifølge The Economist er data
“verdens mest værdifulde ressource”. Platformene benytter bl.a. data om brugerne til at udvikle og teste nye produkter, forbedre kvaliteten af platformen, og til at målrette reklamer og andet indhold til platformens brugere.

Men den omfattende dataindsamling kan i nogle tilfælde have uhensigtsmæssige konsekvenser. Forbrugere kan fx risikere, at platformene får adgang til følsomme oplysninger om dem, eller at de anvender deres viden til formål, som forbrugerne ikke føler, de har sagt ja til.

Hvad kan du høre om på webinaret?

I dette webinar dykker vi ned i analysen og Sebastian Barfort vil bl.a. fortælle om:

  • Hvilke data kan de store platforme opsamle på dig som forbruger?
  • Hvad bruger de data til?
  • Hvad betyder det for konkurrencesituationen? Hvilke fordele giver det eks. Amazon at de har så massive mængder data?
  • Hvad sker der med opsamling af data i fremtiden, når bl.a. EU kommissionen vil begrænse adgangen og brugen af data hos de store platforme?

Hvem kan deltage?

Både undervisere og elever fra erhvervsskolerne kan med fordel deltage, da webinaret giver generel viden om data-opsamling blandt nogle af verdens største platforme.

Tilmeld dig med din klasse

Hvis du som underviser skal have din klasse med, kan du nøjes med at tilmelde dig selv, og så efterfølgende sende deltagerlink til dine elever (de vil blive bedt om at logge ind med eget navn og email).

Har du spørgsmål?

Janne Gaye41715706jga@digitalhandel.dk

Skriv en kommentar