Ekspert workshop: Bæredygtig e-handel (online)

Dato / Tid

27. januar 2021

Kl. 9:00 - 12:00

Sted

Online

Du kan næsten ikke komme uden om det. Klimaet skriger på det. Kunderne søger efter det. Og nye forretningsmodeller opstår på grund af det. Bæredygtighed er et afgørende parameter at tænke ind i virksomhederne nu og i fremtiden.

Hvorfor skal vi snakke bæredygtighed inden for e-handel?

Udover at det gavner klimaet, så er der også forretningsmæssig værdi i at tænke bæredygtigt. Kunderne efterspørger nemlig i højere og højere grad muligheden for at handle bæredygtigt. Ifølge en analyse lavet af Bizzkit blandt forbrugere i Danmark, Norge og Sverige, så mener 38%, at det er ’vigtigt’ eller ’meget vigtigt’ at kunne handle bæredygtigt.

Samtidig tror 24% af de nordiske konsumenter, at onlinehandel er mere skadeligt for miljøet end handel i fysiske butikker og 15% mener, at det er webshoppen (ikke producenten eller forbrugeren), der har det primære ansvar for, at der kan handles mere klimavenligt online (Kilde: BizzKit).

Alle virksomheder vil i fremtiden blive afkrævet en holdning til bæredygtighed og inden for e-handel er der nogle helt særlige muligheder og udfordringer. Det vil vi dykke ned i til denne ekspert workshop.

 

Klæd dine elever på til fremtiden

Workshoppen er for dig der underviser og vi vil fylde dagen med spændende oplæg og diskussioner om, hvordan bæredygtighed kan tænkes ind i forskellige dele af forretningen – både ift. produktion, logistik og markedsføring.

Hør oplæg fra Bizzkit, Bring og Re-Zip

E-handelsvirksomheden Bizzkit har spurgt 1000 danske, 1000 svenske og 1000 norske forbrugere om deres viden om, holdninger til og adfærd i forbindelse med online handel og bæredygtighed. Andrea Wårsøe fra Bizzkit (en del af Hesehus) vil fremlægge nogle af de vigtigste indsigter og ideer til mere bæredygtig e-handel fra undersøgelsen.

Fragt og emballage er én af e-handlens akilleshæle i forhold til miljøbelasting. Logistikvirksomheden Bring har en ambition om at alle deres leverancer skal være helt fossilfri i 2025 – hør Jonas Sandvei fra Bring fortælle om, hvordan man kan optimere sin logistikløsning for at skabe mindre Co2 aftryk.

 

Program

9.00 – 9.05      Velkomst v. Lars Henrik Larsen, Videncenter for Digital Handel

9.05 – 10.00      Interesserer forbrugerne sig overhovedet for bæredygtig e-handel? Analyse af e-handel og bæredygtighed v. Andrea Wårsøe, Bizzkit

10.00 – 10.05  Pause

10.05 – 11.00  Er bæredygtig logistik i e-handel mulig? v. Jonas Sandvei, Bring

11.00 – 11.10  Pause

11.10 – 12.05  Hvordan skaber man en bæredygtig forretningsmodel? v. Bo Boddum, Re-zip og Danish Fair Fashion & Living

12.05              Tak for i dag

Tilmelding

Workshoppen er gratis og forbeholdt undervisere fra erhvervsskolerne. Du tilmelder dig via linket nedenfor.

Har du spørgsmål?

Gitte Bækmark 4088 0860

Skriv en kommentar