AI lynkursus for elever: Billedgenerering (Online)

Dato / Tid

19. september 2023

Kl. 9:00 - 9:30

Sted

ONLINE

På en halv time giver vi eleverne en introduktion til den nye fagre verden af AI-genererede billeder og hvad det byder på af muligheder og udfordringer. Vi krydrer det med eksempler fra virkeligheden. Efter introduktionen lægger vi op til, at I kan lave en række øvelser på klassen, som kan bruges som afsæt til at diskutere kunstig intelligens.

30 minutters lynkursus i AI-genererede billeder

  • Hvordan er udviklingen inden for AI-genererede billeder lige nu?
  • Hvilke værktøjer er længst fremme?
  • 3 eksempler på, hvordan det bruges ude i virksomhederne i dag
  • Hvad er potentialet for AI-billeder i fremtiden?
  • Nu skal I selv prøve: Her er 3 øvelser I kan lave på klassen
  • …Men husk at være kritiske!

Hvad er et lynkursus og hvem er det for?

Lynkurserne målretter sig grund- og hovedforløbselever på det merkantile område. På 30 minutter giver vi en introduktion til et område inden for kunstig intelligens, som lægger op til øvelser og diskussion, som I kan have på klassen. Kursets formål er at give eleverne et hands-on indblik i hvordan kunstig intelligens kan anvendes på det merkantile område og vi kommer undervejs med konkrete eksempler fra virksomheder. Øvelserne lægger op til, at eleverne selv skal ind og arbejde med et værktøj (fx ChatGPT), så husk at sætte tid af til dette arbejde efterfølgende, hvis eleverne skal have mest muligt ud af det.

Hvad kræver det af dig som underviser?

Som underviser skal du se det som et ekspertoplæg, du kan tage med i din klasse og så skal du selv styre øvelserne og diskussionen efterfølgende. Det kræver ikke forhåndsviden fra dig som underviser, men du skal selvfølgelig være nysgerrig på at lære og diskutere sammen med eleverne.

Tilmelding

Vi anbefaler, at du som underviser tilmelder dig med din klasse og viser oplægget på “storskærm”. Hvis eleverne sidder hjemmefra, kan de også tilmelde sig individuelt. Kurset foregår online via Zoom med mulighed for at stille spørgsmål i chatten.

Har du spørgsmål?

Morten Christoffersen4171 5705morc@digitalhandel.dk