700 EUX-elever har dystet om titlen som Danmarksmester i digital handel! Finalen blev afholdt pü Børsen fredag d. 15. december med deltagelse af 4 finalistgrupper. Vindergruppen blev 3 elever fra Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier med en original ide om kundeinvolvering og brug af influencere.

700 elever har lÌrt om digital handel og cirkulÌr økonomi

I løbet af efterĂĽret 2023 har 18 skoler og 700 elever arbejdet med at analysere virksomheden Pleasant og komme med forslag til at øge deres digitale omsĂŚtning. Pleasant er ikke en helt almindelig modeforretning. I shoppen finder du helt sĂŚrlige skjorter og kasketter: De har alle vĂŚret noget andet i deres tidligere liv – fx dynebetrĂŚk, gardiner og bordduge.

Årets case virksomhed: Pleasant

Pleasant upcycler materialer for at undgü at bruge nyt tekstil. Upcycling betyder, at man tager et eksisterende produkt og laver det om til et nyt af højere vÌrdi. Da størstedelen af et stykke tøjs CO2 aftrykket ligger i materialefremstillingen, kan Pleasant ved at anvende brugte tekstiler have et CO2 aftryk, der er mindst 4 gange sü lavt sammenlignet med et konventionelt produkt. Materialerne som Pleasant anvender krÌver ingen efterbehandling og kan laves direkte om til tøj. Pü den müde forlÌnges materialernes levetid og giver samtidig nogle helt unikke designs.

Upcyclede skjorter fra Pleasant - lavet af bl.a. sengetøj og bordduge

Influencerkampagne eller en viral TikTok-video?

Forslagene var mange, da finalisterne stillede sig på scenen på Børsen foran dommerpanelet. Optimering af website, interaktive spørgeskemaer, SEO, SoMe Content planer, kampagneforslag og kreative AI-billeder – der var stor variation og relevante ideer fra erhvervsskoleeleverne.

Og det er lige prĂŚcis tanken med EuxBizCup: At udsĂŚtte eleverne for en ĂŚgte udfordring, hvor de kan anvende deres praksisnĂŚre faglighed, som er ĂŠn af hovedstyrkerne ved en erhvervsuddannelse. Efter finalen har virksomheden forpligtet sig til at implementere forslaget, sĂĽ det bliver ikke i skrivebordsskuffen, men kommer ud at leve.

“
Det er fedt at analysere data fra en rigtig virksomhed og vide at ens ideer bliver taget alvorligt
Finalist til EuxBizCup 2023
Alle finalisterne pü Børsen i København

Original ide løb med sejren!

Benjamin Ganic, Niklas Pedersen og Silas Poulsen fra Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier leverede en gennemført præsentation, som viste en skarp forståelse for virksomheden. Ikke kun i deres markedsføringsideer, men især ideen om, at kunderne selv kan aflevere deres gamle gardiner til Pleasant og få dem lavet om til en skjorte, som dermed får et meget personligt præg. Det var en svær udvælgelse for dommerpanelet og Stephan Riesenfeld fra Pleasant udtalte: ”Jeg ville ønske I alle kunne vinde – jeg kan bruge noget fra alle forslagene.”

Dansk Erhverv lagde hus til årets finale på Børsen og eleverne gjorde indtryk på Carsten Rose Lundberg fra Dansk Erhverv Digital Handel: ”Finalisterne viste alle sammen et imponerende højt niveau, både i deres løsningsforslag og ikke mindst i deres 10 minutters pitch.”

Som en del af prĂŚmien, bliver de tre elever inviteret med til Dansk Erhvervs E-handelspris, hvor de fĂĽr lov til at komme pĂĽ scenen og opleve, hvordan det er, nĂĽr 1.000 e-handlere klapper ad en!

“
Finalisterne viste alle sammen et imponerende højt niveau, büde i deres løsningsforslag og ikke mindst i deres 10 minutters pitch.
Carsten Rose Lundberg
Dansk Erhverv Digital Handel
Årets vindergruppe: Niklas, Benjamin og Silas fra Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier

 Årets finalister 2023

  • Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier
  • Learnmark Horsens
  • UCH Uddannelsescenter Holstebro
  • Business College Syd
  • NEXT (forhindret i at deltage grundet sygdom)

Om EuxBizCup

EuxBizCup er en case competition for EUX-elever pü de danske erhvervsskoler, som arrangeres af Videncenter for Digital Handel. I løbet af en uge skal eleverne analysere en digital handelsvirksomhed og komme med konkrete forslag til, hvordan omsÌtningen kan øges online. Videncenter for Digital Handel og case virksomheden giver hver 25.000 kr. til at fü implementeret vinderforslaget. Derudover für vindergruppen 5.000 kr.

Morten Christoffersen

Har du spørgsmül?

Morten Christoffersen