30 minutters AI lynkursus for elever: ChatGPT

På en halv time giver vi eleverne en introduktion til ChatGPT krydret med prompts og eksempler fra virkeligheden. Efter introduktionen lægger vi op til, at I kan lave en række øvelser på klassen, som kan bruges som afsæt til at diskutere kunstig intelligens.

Hvad hører du om på 30 minutter?

  • Hvad er ChatGPT?
  • 3 eksempler på, hvordan det bruges ude i virksomhederne i dag
  • Hvordan laver man en god prompt?

Hvad er et lynkursus og hvem er det for?

Lynkurserne målretter sig grund- og hovedforløbselever på det merkantile område. På 30 minutter giver vi en introduktion til et område inden for kunstig intelligens, som lægger op til øvelser og diskussion, som I kan have på klassen. Kursets formål er at give eleverne et hands-on indblik i hvordan kunstig intelligens kan anvendes på det merkantile område og vi kommer undervejs med konkrete eksempler fra virksomheder. Øvelserne lægger op til, at eleverne selv skal ind og arbejde med et værktøj (fx ChatGPT), så husk at sætte tid af til dette arbejde efterfølgende, hvis eleverne skal have mest muligt ud af det.

Lærervejledning og opgaver

Nedenfor kan du downloade lærervejledning inkl. opgaver og vejledende løsninger.