Nyt projekt skal sikre flere lærepladser i digital handel

310.000 medarbejdere mangler de nødvendige digitale kompetencer ifølge den seneste analyse fra HBS Economics og Digital Dogme. Et nyt projekt, som ledes af Videncenter for Digital Handel i samarbejde med 12 erhvervsskoler, skal sikre flere lærepladser i digital handel.

Vi mangler medarbejdere med digitale kompetencer. 310.000 ifølge Digital Dogmes Kompetencebarometer. Og det er ikke kun programmører, AI specialister og IT-teknikere, som virksomhederne savner. Det er også de medarbejdere, der kan bygge bro mellem teknologien og forretningens behov. Dette er en afgørende rolle i nutidens digitaliserede erhvervsliv.

Èn af løsningerne er måske en større udbredelse af erhvervsuddannelsen i digital handel, som er en 2-årig erhvervsuddannelse, hvor størstedelen af uddannelsestiden foregår ude i en virksomhed. Med uddannelsen kan virksomheder i samarbejde med erhvervsskoler forme medarbejdere, der har øje for, hvordan teknologiske løsninger kan skabe kommerciel værdi.

Nyt projekt skal sikre 120 nye lærepladser i digital handel i hele landet

I en fælles ansøgning med 12 erhvervsskoler, har Videncenter for Digital Handel modtaget midler fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB) til et projekt, der skal sikre flere lærepladser i digital handel.

I projektets bliver virksomheder kontaktet med henblik på at mødes med erhvervskonsulenter fra de deltagende skoler og i sidste ende skal det munde ud i 120 nye lærepladser i digital handel. Derudover indebærer projektet kompetenceudvikling af erhvervskonsulenter, deltagelse i netværksarrangementer og konferencer samt webinarer målrettet virksomheder.

“Erhvervsuddannelsen i digital handel er den fleksible uddannelse virksomhederne har brug for, fordi elevens oplæring og undervisning bliver tilpasset den aktuelle teknologiske og kommercielle udvikling. Virksomhederne ansætter dermed elever, der har relevante digitale kompetencer i forhold til danske virksomheders markedssituation. Vi glæder os til at komme i dialog med mange flere virksomheder, så vi kan forløse det potentiale som denne uddannelse rummer.”
Lars Henrik Larsen
Videncenterchef / Videncenter for Digital Handel.

Vi skal arbejde sammen for at mindske kompetencegap’et

En erhvervsuddannelse er værdifuld lige præcis fordi den er praksisnær, og derfor har vi brug for samarbejde for at mindske det digitale kompetencegap.  Skoler i hele landet udbyder uddannelsen og de står klar til at rådgive og vejlede virksomheder, der er nysgerrige på at få en elev i digital handel.

Både virksomheder med en ren online tilstedeværelse og virksomheder med både fysisk og online salg kan tage elever fra udddannelsen.  Firtal Group, B&O, Fitnessgruppen, Bog & idé og Sinnerup er nogle af de virksomheder, der har valgt at få digital handelselever.

Følgende erhvervsskoler deltager i projektet

  • EUC Nordvest
  • Herningsholm
  • IBC
  • Mercantec
  • Niels Brock
  • Skive College
  • Tietgen
  • U/NORD
  • UC Holstebro
  • ZBC
  • Aalborg Handelsskole
  • Aarhus Business College

Om erhvervsuddannelsen i digital handel

Digital Handel er en 2-årig erhvervsuddannelse, hvor størstedelen af uddannelsestiden foregår ude i en virksomhed. Når eleven er på skolebænken, får de undervisning i al den nyeste viden om bl.a. content marketing, e-commerce og customer journey.

Har du spørgsmål?

Flemming B. JessenKonsulent / Videncenter for Digital Handel2541 3611flmj@digitalhandel.dk