Webinar: Bæredygtighed i REMA 1000

Danske forbrugere har kåret REMA 1000 som ét af de mest bæredygtige brands i branchen flere år i træk. I dette webinar vil REMA 1000's kommunikationschef, Jonas Schrøder, give sit bud på hvordan de lykkes med at gøre bæredygtighed konkret for kunderne ude i butikkerne.

Ideer til opgaver på baggrund af webinaret

Du har måske allerede ideer til, hvordan du vil bruge viden fra webinaret ind i undervisningen. Hvis du har brug for ekstra inspiration, har vi samlet lidt nedenfor. Opgaverne er hverken bundne eller udtømmende, så brug dem som inspiration.

 1. Hvor fortæller Jonas Schrøder noget, der er interessant i forhold til faget afsætning?
  Skriv et par stikord til selv.
 2. Parametermix: I forhold til at gøre bæredygtighed tilgængeligt og synligt for kunderne, skal du skal under webinaret lægge mærke til, hvad kommunikationschef Jonas Schrøder siger om de 4 P’er.
 3. Noter undervejs
 4. Efter webinaret kan I i klassen diskutere, hvordan REMA1000 anvender de 4 P’er.
 1. REMA1000 ændrer på sine produkter og koncepter for at blive mere bæredygtige. Hvordan påvirker ændringerne forskellige forhold i virksomheden?
 2. Brug Leavitts model til at gøre dig tanker om, hvad der skal ændres for at få de forskellige tiltag for bæredygtighed til at fungere i REMA1000.

I har nu hørt om de mange måder REMA1000 arbejder for mere bæredygtighed. Hvad kunne REMA1000 gøre med andre produkter og på andre områder for at lave flere bæredygtige tiltag?

Brug gerne en ideudviklingsmodel, eller start med en simpel brainstorming:

 1. Alle i gruppen har post-its og skriver hver et par ideer (1 per post-it) – 3-4 minutter
 2. En efter en fremlægger I jeres ideer for hinanden
 3. Ideerne grupperes efter emner. Måske opstår der nye ideer undervejs
 4. I udvælger de to bedste forslag, som I tager med og fremlægger i klassen
 1. Lav en tekst på 100 – 200 ord til et socialt medie om, hvordan REMA1000 gør det lettere for forbrugerne at handle bæredygtigt. Tænk på dit sociale medies målgruppe, og brug et eller flere af de stærkeste eksempler fra Jonas’ oplæg.
 2. Brug evt. chatGPT til at udvikle og vælge gode formuleringer
 3. Find egnede fotos/illustrationer