Vi har sendt de første fire undervisere af sted i praktik i e-handelsvirksomhederne Lightsolutions og Pluspige. Her kan du få et indblik i, hvad fik de ud af det.

Liveshopping, sociale medier og lagerstyring

Søren tjekker scanneren for at finde den næste vare, som skal puttes i ordren efter gårsdagens liveshopping-event. Lagersystemet har optimeret ruten, så Søren skal gå kortest muligt for at plukke varerne.

Dagen før var Søren fra IBC og Gitte fra UC Holstebro med til at arrangere et liveshopping event for e-handelsvirksomheden Pluspige i Odder. Her skulle der findes varer, fastsættes priser, indskrives varer i liverobotten og gøres studie klar – blandt andet.

“Det er guld at komme ud og opleve, hvordan “virkeligheden” er…” siger Søren om de 2 dage hos Pluspige.

Som noget nyt i videncenteret er vi begyndt at arrangere praktik i en e-handelsvirksomhed for undervisere. Ønsket med praktik er at give underviseren et indblik i dagligdagen for medarbejderne i en e-handelsvirksomhed.

“Det er sgu alle vores fag, der komme i spil her…”

Gitte Jakobsen er til daglig underviser på UC Holstebro og hev to dage ud af kalenderen for at komme i praktik. Programmet for praktikken var fastlagt af Pluspige i samarbejde med Videncenter for Digital Handel og bød bl.a. på ordrehåndtering, digital markedsføring, varemodtagelse, returhåndteringer og altså et liveshopping-event.

“Det er kommunikation, det er salg, det er markedsføring, det er afsætning, det er økonomi, det er IT, det er sgu alle vores fag, der kommer i spil her,” siger Gitte Jakobsen om praktikken hos Pluspige.

Eleverne mærker allerede effekten

Indtil videre har fire undervisere været afsted i hhv. Pluspige og e-handelsvirksomheden Lightsolutions.

“Bare det at man har prøvet det, så kan man bruge det mere i sin undervisning og komme med konkrete eksempler, som er rigtig meget det, eleverne lærer noget af…” siger Anne-Mette som var i praktik i Lightsolutions og som til daglig er underviser på Aalborg Handelsskole.

Og effekten af praktikken er allerede at mærke hos eleverne, som hos denne elev, der skriver på LinkedIn:

Søren fortæller om praktik i Pluspige

Siden 1999 har Anna & Søs drevet fysisk butik på Rosensgade i Odder, hvor de har fokus på at sælge plussize-tøj til kvinder. Sidenhen er webshoppen pluspige.dk kommet til. Under Corona valgte de at gå i gang med live-shopping, som virkelig har taget fart og de kører nu ugentlige live-shopping events med over 10.000 deltagere.

Søren Eg Sørensen er til daglig underviser i bl.a. Erhvervsinformatik på IBC og Gitte Jakobsen underviser bl.a. på hovedforløb Digital Handel på UC Holstebro. I september 2022 brugte de to dage i Pluspige, hvor de bl.a. var med til at planlægge og afvikle et live-event, de plukkede og pakkede varer, de kiggede med i kundeservice og de fik et indblik i markedsføring på sociale medier.

Janne Gaye

Har du spørgsmål?

Janne Gaye