I december 2021 vandt Kira, Hjørdis og Trine det uofficielle Danmarksmesterskab i digital handel for EUX-elever, EuxBizCup. Torsdag d. 19. maj fik de 3 elever lov til at gå på scenen foran over 800 danske e-handlere, da E-handelsprisen 2022 løb af stablen.

E-handelsprisen, der arrangeres af Dansk Erhverv, kårer hvert år de bedste danske e-handlere. Og ind i mellem “bedste omnichannel-virksomhed” og “bedste app” fik de 3 elever fået ordet til at fortælle om, hvad de har fået ud af at deltage i EuxBizCup.

“Man kan godt læse sig til noget, men det er ikke særlig virkelighedsnært. Og det er jo det EuxBizCup og EUX-uddannelsen er – man får lov til at arbejde med virksomheder,” sagde Hjørdis Schlaikjer – en af eleverne i vindergruppen.

Vores EuxBizCup er en hands-on case competition, hvor elever fra hele landet skal dyste om at komme med de bedste ideer til øge omsætningen online hos en udvalgt virksomhed. I 2021 deltog over 700 elever fra hele landet i konkurrencen.

“Vi har tillært os en masse kompetencer og en masse viden som vi kan bruge senere i vores arbejdsliv. Vi er faktisk også blevet kontaktet af en lokal virksomhed, som har rigtig meget succes, og som ville lave en markedsføringsafdeling, hvor hun gerne ville have os alle tre som handelselever. Men vi måtte desværre sige nej, fordi vi allerede har en læreplads,” det siger Kira Blindbæk Hansen fra gruppen.

Vi er meget stolte af Kira, Trine og Hjørdis og at de stiller sig op og viser hvad erhvervsuddannelserne kan byde på – også inden for digital handel 💪

Over 800 af Danmarks bedste e-handlere samlet

Der blev i alt uddelt 12 E-handelspriser til aftenens awardshow og aftenens helt store vinder blev Brødrene A&O Johansen, der vandt hele tre priser – bl.a. Guldprisen, som gives til den virksomhed, som ifølge Guldjuryen er den skarpeste virksomhed på tværs af alle kategorier. Dansk Erhverv formåede at samle over 800 danske e-handlere til en længe ventet fest, som har været afholdt digitalt de sidste to år på grund af Corona.

Vores e-handelsvirksomheder sulter efter flere dygtige købmænd, som har lyst til at tage fat. Erhvervsskolerne har altid været hands-on og binder uddannelse og erhvervslivet tæt sammen. Med EuxBizCup får vi virkelig syn for sagen for, hvad de unge mennesker kan bidrage med i de digitale virksomheder. I Dansk Erhverv er vi glade for at kunne være med til at sætte fokus på fremtidens medarbejdere.
Carsten Rose Lundberg
Fagchef for digital handel / Dansk Erhverv