I Videncenter for Digital Handel er vi rigtig glade for at kunne byde velkommen til to nye kolleger, som skal arbejde fokuseret med bæredygtighed inden for digital handel. Vi glæder os til at sætte fuld fart på den grønne agenda med disse to stærke kapaciteter ombord!

To konsulenter med dyb erfaring inden for bæredygtighed

Mia Walde og Pia Rasmussen Bødker

Mia Walde har arbejdet med bæredygtighed og grøn omstilling i mere end 10 år, hvor hun bl.a. har fungeret som konsulent inden for CSR og miljøcertificeringer. Mia er derfor godt inde forskellige miljøstandarder, og vil kunne trække på en bred vifte af eksempler fra hendes arbejde som konsulent. Mia har også selv har haft egen webshop med bæredygtige livstilsbrands, så hun har hands-on erfaring og viden om bæredygtig digital handel.

Pia Rasmussen Bødker er uddannet inden for forretningsudvikling og innovation og har arbejdet i Arla i mere end 8 år med fokus på netop forretningsudvikling og kommerciel innovation. Hun har haft en blog om bæredygtighed og i 2019 startede hun sammen med en partner den bæredygtige markedsplads, Danish Fair Fashion & Living, som sælger bæredygtig mode og livstilsbrands.

Både Mia og Pia er derfor helt gearet til at forstå krydsfeltet mellem digital handel og bæredygtighed og alle de overvejelser, der ligger til grund for at man kan skabe en bæredygtig forretningsmodel online. Både Mia og Pia vil have fokus på at omsætte deres viden til gavn for undervisere og elever på erhvervsuddannelserne ved at udvikle bl.a. workshops og undervisningsmateriale.

Grøn omstilling på uddannelsesområdet

I november 2021 vedtog partierne bag finansloven en aftale, der fastsætter rammer for udmøntning af 200 millioner kroner til uddannelsesindsatser inden for grøn omstilling. Af de 200 millioner kroner blev 6 millioner kroner afsat til Videncenter for Digital Handel og vores arbejde med at udarbejde nye undervisningsforløb og materialer med fokus på bæredygtighed og grøn omstilling.

 

Bæredygtighed er et essentielt fokusområde for fremtidens handel og det har været vigtigt at styrke vores kompetencer inden for området. Med ansættelsen af Mia og Pia opjusterer vi for alvor vores indsats på området og vi er rigtig glade for, at kapaciteter som dem har lyst til at videregive deres viden til den næste generation.
Lars Henrik Larsen
Videncenterchef / Videncenter for Digital Handel