Lyt til en podcast på turen til arbejde eller send dine elever på en gåtur, mens de lytter til den seneste episode om sociale medier. Vi har samlet 5 podcasts som omhandler e-handel, sociale medier og teknologi.

5 podcasts om digital handel

 • Frederik forklarer internettet – gratis podcast fra Zetland (Dansk)
  I denne podcast forklarer Frederik om alt fra deepfakes til TikTok og gaming. Der er mange forskellige tech-emner og det foregår i et tilgængeligt tempo og niveau.
 • Iværksætterhistorier – Danmarks største podcast om iværksættere (Dansk)
  Her kan du få adgang til et væld af virksomhedscases og få indblik i, hvordan man skaber en succesfuld online forretning – hør interviews med bl.a. Shaping New Tomorrow, Vivino og NiceHair.
 • ALL CAPS – udgivet af Radio Loud (Dansk)
  Et ugentligt program om hvad der rører sig lige nu på de sociale medier; influencers, youtubedrama, shitstorms, memes, troldehære og alt det andet.
 • Tech me higher m. Astrid Haug og Sally Khallash (Dansk)
  Hvad kan vi som individer stille top mod tech-giganternes stigende magt? Hvad flytter stemmer ved valg? Og hvordan kan vi bruge adfærdsdesign til at forandre verden i en mere demokratisk og positiv retning? Det er nogle af de spørgsmål, Astrid og Sally tager op i denne podcast om politik, adfærd og teknologi.
 • Your undivided attention fra Center for Humane Technology (Engelsk)
  Fra skaberne af Netflix-dokumentaren, ”The Social Dilemma”,  kommer denne podcast, som kigger på teknologien i et samfundsperspektiv og de har bl.a. et interview med whistleblower fra Facebook, Frances Haugen.

Elev-rettede podcasts om digital handel og detail

 • Videncenteret, Viden om Data, udgiver løbende podcasts om alt fra “machine learning” til dataetik og omnichannel. Find alle podcasts her: Viden om Data podcasts
 • Podcasten “Handel i hjertet” er udviklet af Center for IT i Undervisningen og består af fire episoder, der hver især fokuserer på et aspekt af arbejdet inden for handels- og kontorbranchen. 
 • Center for IT i Undervisningen har også udgivet en podcast til detail-elever, som består af fire episoder, der hver fokuserer på et særligt aspekt af arbejdet i detailbranchen.

Vil du selv i gang med at lave podcasts til undervisningsbrug?

Hvis du gerne vil udforske podcasts i en læringskontekst,  så har Center for IT i Undervisningen også udviklet en podcastmanual, som du kan følge fra start til slut, når du vil lave podcasts – selv eller med eleverne

Tilmeld dig nyhedsbrev