Her på siden finder du slides, optagelser og en masse ekstra links, der omhandler bæredygtig e-handel.

Hvad skal man overveje, når man vil arbejde med bæredygtig e-handel?

I videoen fortæller Bo Bach Boddum om de forskellige overvejelser man skal gøre sig, hvis man vil skabe en webshop baseret på bæredygtighed. Bo er medejer af både Danish Fair Fashion & Living, som er en markedsplads for bæredygtige produkter, og direktør i virksomheden Re-Zip, der laver genanvendeligt emballage.

Bæredygtig levering fra webshoppen

Fragt er muligvis akilleshælen hos e-handlere når det kommer til at arbejde for mere bæredygtighed. I takt med, at forbrugerne i højere og højere grad forventer hurtig levering, fri fragt og fri returnering, lægger det pres på webshops til at optimere omkostninger og hastighed – noget som muligvis kan ske på bekostning af miljøet: Varer skal leveres hurtigt (så der bliver ikke rute-optimeret) og flere bestiller varer hjem, som de vælger at returnere (flere kørte kilometer).

Der er flere forskellige måder at tænke bæredygtig logistik, bl.a.:

  • Selve leveringsformen: Elbil eller cykel frem for benzinbil
  • Brug pakkebokse og undgå hjemmelevering (og dermed flere kilometer)
  • Giv hellere længere leveringstid, hvis det sker med fuld vogn

Vil forbrugerne betale mere for bæredygtig levering?

Dansk Erhverv Digital Handels analyse fra juli 2020 viser, at de yngre aldersgrupper – det vil sige unge, singler/par og børnefamilier – generelt er mere villige til at betale ekstra for en grønnere levering end de ældre grupper. Samlet set er én ud af tre danskere er villig til at betale ekstra for klimavenlig levering.

Men hvis man siger, man er villig til at betale gebyr for grønnere levering – gør man det så også rent faktisk?

Ifølge Dansk Erhverv Digital Handels undersøgelser har 5% af forbrugerne i det seneste år betalt for en mere bæredygtig levering. Blandt de unge har 15% betalt for grønnere levering eller emballage – så der er stadig langt fra den grønne tanke til den grønne handling.

 

Kreative logistikløsninger

Logistikleverandører kan også tænke ekstra kreativt for at sikre færre kilometer. I Sverige og Norge er bl.a. Bring indgået i et samarbejde, der hedder Elskede By, hvor forskellige leverandører er gået sammen om at levere pakker i indre by, så der kører færre fragtbiler rundt i gaderne og så de kan levere flest mulige pakker på en kørsel.

Video med Bring – er bæredygtig logistik i e-handel muligt?

Hvad siger forbrugerne?

Bizzkit har spurgt 1000 danske, 1000 svenske og 1000 norske forbrugere om deres viden om, holdninger til og adfærd i forbindelse med online handel og bæredygtighed. I undersøgelsen har Bizzkitt bl.a. spurgt om, hvor vigtigt det er for forbrugerne at kunne handle bæredygtigt – hvad enten man handler i fysiske butikker eller online. 38% af de adspurgte synes, det er ’vigtigt’ eller ’meget vigtigt’ og overstiger således andelen af adspurgte, som synes, det er ’mindre vigtigt’ eller ’slet ikke vigtigt’, som ligger på 24%.

Du kan finde flere tal ved at downloade hele analysen her.

Flere links & ressourcer

Danske digitale forretningsmodeller baseret på bæredygtighed

  • Too Good Too Go – en app, der bygger på at undgå madspild ved at sælge varer fra butikker, der ellers ville være blevet smidt ud
  • Danish Fair Fashion & Living – en online markedsplads for bæredygtige produkter
  • ProffOutlet.com – en dansk webshop, der sælger overskudsvarer fra grossister, byggemarkeder og producenter.
  • FreshLand – en digital platform, der giver forbrugerne mulighed for at købe direkte fra landmænd dermed afkorte fødevareforsyningskæden.
  • Re-zip – et alternativ til almindelig engangsemballage, hvor emballager kan bruges op til 30 gange.

 

Rapporter & analyser

 

Undervisningsforløb

 

Janne Gaye

Har du spørgsmål?

Janne Gaye