Lær at starte en webshop - undervisningsforløb til folkeskolen

Hvordan starter man en webshop? Hvad skal mine varer koste? Hvem vil egentlig købe mine varer? Og hvor skal jeg reklamere for dem henne? Det er spørgsmål som elever i udskolingen kan finde svar på, når de arbejder med MinWebshop.nu i dansk og matematiktimerne i dette tværfaglige forløb.

Gennem 1-2 uger skal eleverne få deres fiktive konfirmationspenge til at vokse gennem køb og salg af fx sneakers eller høretelefoner p en webshop. I dansktimerne skal de beskrive målgupper og personer, lave produkttekster og online reklamer. I matematiktimerne skal de lave budgetter og regne på omkostninger og omsætning samt sikre en god fortjeneste.

Hør Philip Blom fra UC Holstebro fortælle om minwebshop.nu

Matematik- og dansk-læreren er i forløbet hhv. regnskabs- og marketingskonsulent, der deler point ud til eleverne, når de løser opgaverne. Pointene omregnes til salg i webshoppen og i sidste ende står en vindergruppe, der har formået at tjene flest penge i deres webshop.

Materialet er udviklet i samarbejde med dansklærer og danskkonsulent i CFU Dorte Haraldsted Mortensen og matematiklærer og lærebogsforfatter Torben Blankholm og lægger sig op mod fælles mål i begge fag.

Hvorfor bør du og din klasse arbejde med Minwebshop.nu?

Dine elever handler sikkert lystigt on-line, og en webshop er et kendt fænomen i de fleste unges hverdag. I dette undervisningsforløb skal dine elever ikke bruge penge i en webbutik, men “tjene” penge i deres egen webshop. ‘Min Webshop’ er et overskueligt fiktivt scenarie, som stilladserer processen fra valg af produkt, præsentation af varer og salgspris til markedsføring på sociale medier.

Forløbet giver dine elever en mulighed for at se, hvad der sker ”bag kulissen”, og få en insiderviden om, hvad der skal til, for at kunderne køber produkterne.

Hvis der sidder en lille iværksætter i maven på nogle af eleverne, vil dette forløb være en rigtig god legeplads for den første lille forretningside.

Kan man tiltrække flere elever til erhvervsuddannelserne?

Philips 3 råd til at bruge forløbet

Philip Blom fra UC Holstebro har erfaring med at bruge minwebshop.nu til folkeskolen. Du får her Philips 3 råd til at komme i gang:

  1. Sæt dig ind i DanDomain, så du kan bistå folkeskolelærerne og eleverne
  2. Tag kontakt til studievejleder og aftal møde på skolen
  3.  Få en EUX elev til at tage med, så eleverne kan spejle sig i eleven

Sådan kommer du i gang

Gå ind på minwebshop.nu, orienter dig i materialet og læs lærervejledningen. Der ligger videovejledninger til hvordan man opretter webshoppen, men det kan være en god ide selv at prøve det inden man sætter eleverne i gang.

Daniel Johannesen om minwebshop.nu

Har du spørgsmål?

Gitte Bækmark4088 0860gich@digitalhandel.dk