EUXBIZCUP - årets case competition for EUX!

Test dine elever af i en rigtig virksomhed, når vi i efteråret lancerer EUXBIZCUP!

Hvad er EUXBIZCUP?

EUXBIZCUP er en case competition, hvor elever på det studiekompetencegivende år på EUX i faget Erhvervsområde kan deltage. I løbet af en uge skal eleverne arbejde med en konkret problemstilling fra en rigtig virksomhed. Som afslutning på ugen skal eleverne aflevere et konkret projekt og det bedste forslag ender i finalen, hvor eleverne foran et dommerpanel skal præsentere deres forslag. For at gøre konkurrencen endnu mere virkelighedsnær, har case-virksomheden forpligtet sig til at benytte og realisere vinderforslaget, så der er virkelig noget at hente for eleverne.

Test eleverne i en rigtig virksomhed

Årets casevirksomhed, Aarhus Fishing Gear, er en én-mandsvirksomhed, der sælger fiskegrej til lystfiskeren i en fysisk butik og en tilknyttet webshop. Som deltager får du adgang til 9 videoer med ejeren, Claus Hingeberg, du får adgang til Google Analytics data fra hans webshop, informationer fra hans Facebookside, budgetter og meget andet.

Den overordnede udfordring, du bliver stillet over for er: at øge den digitale omsætning på webshoppen.

Hvad får eleverne ud af det?

Når eleverne sidder med opgaven bliver de tvunget til at omsætte deres teoretiske viden til praktiske forslag, hvilket giver dem en god ballast, når de skal ud og møde daglige udfordringer i deres praktikforløb på hovedforløbet. Første runde af EUXBIZCUP løb af stablen i foråret 2019 og eleverne der deltog fremhæver bl.a. at arbejdet med en konkret virksomhed med en ægte problemstilling er yderst motiverende. Derudover er udsigten til, at deres forslag kan blive til virkelighed medvirkende til, at de yder en ekstra indsats.

 

EUXBIZCUP kan anvendes på Erhvervsområde 1

Som underviser kan du være sikker på, at du kan få indfriet alle de faglige mål, der stilles til Erhvervsområde 1. Der er en bundet problemformuering, en konkret virksomhed og hjemmesiden giver understøttende materiale, data, videointerviews til eleverne, mens der også er tænkt på undervisernes situation. Der er klare regler for, hvad eleverne må og ikke må, hvilke krav og forventninger der er til det afleverede projekt, en køreklar ugeplan, forslag til modeller og teori fra de forskellige fag, du som underviser kan inddrage i Erhvervsområdet, bedømmelsesvejledning og meget mere.

Skal din klasse være med?

Er du nysgerrig på projektet og vil vide mere, så kig på www.EUXBIZCUP.dk eller skriv dig op og bliv kontaktet med mere information om EUXBIZCUP.

Har du spørgsmål?

Morten Christoffersen Projektleder 4171 5705

Vinderne af EUXBIZCUP - forår 2019

Billeder fra finalen i forårets EUXBIZCUP

Finaledeltagere fra Skive College

Finaledeltagere fra Tietgen

Finaledeltagere fra Tietgen

Finaledeltagere fra Tietgen

Vindere af EUXBIZCUP forår 2019 - fra Aarhus Business College

Skriv en kommentar