Firtal Web og Fitnessgruppen uddanner fremtidens digitale købmænd

"Vi har faktisk bare gået og ventet på, at elevuddannelsen i Digital Handel kom. Det er vigtigt, at den er praktisk funderet, for der er ikke meget teoretisk i e-commerce – det der skrives i dag, er forandret i morgen."

Jesper Hvejsel, direktør, Firtal Web A/S

Danmarks nye digitale købmænd

2019 byder på lidt af en Danmarkspremiere. Det er nemlig i år, at de første elever er startet op på den helt nye uddannelse i Digital Handel.

Firtal Web, Fitnessgruppen og Munk Store er nogle af de virksomheder, der har valgt at uddanne fremtidens digitale købmænd ved at sende elever på den nye uddannelse.

Vi ansætter elever fra Digital Handel-uddannelsen, fordi det er fremtiden. De er med til at holde os opdateret, samtidig med at de kommer med en interesse og et talent for handel. Hos os arbejder de med webshop og sociale medier, og de bruger det, de lærer på skolen, i praksis.

Jens T. Liendgaard, Ejer af Fitnessgruppen A/S

Er der behov for flere e-handlere?

Ifølge en analyse lavet af FDIH (Foreningen for Dansk Internethandel) vurderer knap halvdelen (44%) af de digitale virksomheder i Danmark, at de mangler digitale kompetencer hos deres nuværende medarbejdere. Derudover har hver 5. virksomhed ifølge analysen måtte opgive at ansætte, fordi de ikke kunne finde en medarbejder med de rette kompetencer (kilde: FDIH).

“Det ville ikke være så bekymrende, hvis virksomhederne bare kunne ansætte personer med de rette evner, men desværre har hver femte virksomhed opgivet at ansætte nye medarbejdere, fordi kvalifikationerne mangler. Der er altså generel mangel på digitale medarbejdere, og det er bekymrende, for det er i høj grad de digitale virksomheder, som vi skal leve af nu og i fremtiden,” siger Niels Ralund, direktør i FDIH.

Ligeledes konkluderer en rapport udarbejdet af Dansk Erhverv, at adgang til “digitalt kompetente medarbejdere” er ét af de fire hovedindsatsområder, der kan skabe en stærkere og mere konkurrencedygtig dansk e-handel. Ifølge rapporten mangler virksomhederne adgang til “de rette kompetencer inden for salg via internettet” (Kilde: Dansk Erhverv).

Jeg tror, aktiviteten inden for webhandel bare bliver vildere og vildere. Kundekontakten er stadig vigtig, selv om handlen er digital, det skal stadig føles som en personlig oplevelse – og det er sjovt at være med til. Jeg har fået elevplads i en moderne virksomhed i fuld udvikling.

Trine Balleby, Digital handelselev hos Firtal Web A/S

Hvad kan en erhvervsuddannelse i digital handel?

Ifølge FDIH’s analyse er ét af erhvervslivets ønsker, at der kommer større fokus på praktik på uddannelserne. Over halvdelen (54 %) vægter praktisk erfaring højere end teoretisk viden (Kilde: FDIH).

Digital Handel er en helt ny 2-årig handelsuddannelse, hvor størstedelen af uddannelsestiden foregår ude i en virksomhed. Når eleven som afveksling er på skolebænken, kommer han/hun til at få al den nyeste viden om digital markedsføring, digital kundeservice, omnichannel og customer journey plus meget mere.

Uddannelsen er kommet til verden på baggrund efterspørgsel fra erhvervslivet og tilbydes på skoler overalt i landet. Både virksomheder med en ren online tilstedeværelse og virksomheder med både fysisk og online salg kan tage elever fra udddannelsen. Udover Firtal Web og Fitnessgruppen har bl.a. Munk Store, Gucca.dk og Møbelkompagniet valgt at få elever fra den helt nye uddannelse.

Har du spørgsmål?

Janne Gaye Kommunikationsansvarlig 41715706

Skriv en kommentar