Det grønne katalog – underviser

Kære underviser

Hvordan kan vi give Danmarks elever på erhvervsuddannelserne handlemuligheder i den grønne omstilling i deres professionelle liv?

Tanken med dette projekt er at give erhvervsskoleelever incitamenter til mikrohandlinger på deres oplæringssteder – og på deres egen skole. Disse handlinger samles i et stort katalog til inspiration.

I projektet er det ikke kun handlingerne og deres konkrete effekt på klimaet som er vigtige, men også elevens opmærksomhed på den grønne indsats, der kan være med til at udvikle de erhvervsuddannedes grønne mindset. I projektet vil vi kun beskæftige os med grønne handlinger, der har en positiv klimaeffekt, og kun med handlinger der har noget at gøre med deres arbejdsliv. Privatsfæren holdes udenfor, men håbet er, at det grønne mindset i arbejdsøjemed også smitter af på elevernes private handlinger. 

Verdens største katalog over grønne mikrohandlinger er et samskabende projekt for alle erhvervsuddannelser. Vær med til at udvikle verdens største katalog – og gør en forskel for klimaet.

Nederst kan du finde links til at læse mere om grøn omstilling, mikrohandlinger m.m.

God fornøjelse!

Vejledning

Det grønne katalog

Tryk på ‘Proceed’ for at komme i gang med grønne mikrohandlinger.

Find inspiration:
Læs mere om mikrohandlinger her:

Mikrohandlinger er små, enkle handlinger eller skridt, som du kan tage i din dagligdag for at gøre en positiv forskel. Det fantastiske ved mikrohandlinger er, at de er nemme at udføre og ikke kræver meget tid eller energi. Når mange mennesker udfører disse små handlinger, kan de tilsammen skabe en stor effekt.

For eksempel kan grønne mikrohandlinger hjælpe med at reducere dit miljøaftryk og beskytte vores planet. Dette kan omfatte handlinger som at slukke for lys, når du forlader et rum, bruge genanvendelige beholdere i stedet for engangsplastik, eller vælge at cykle i stedet for at køre.

Her er nogle eksempler på grønne mikrohandlinger:

Ved at udføre grønne mikrohandlinger kan vi tage ansvar for vores miljøaftryk og hjælpe med at beskytte planeten for kommende generationer. Det er en nem og effektiv måde at skabe forandring og opmuntre andre til at gøre det samme.

Læs om grøn omstilling her:

Grøn omstilling er en proces, hvor vi ændrer vores måde at producere og forbruge energi, varer og tjenester på, så vi gør mindre skade på vores planet og vores miljø. Målet med grøn omstilling er at bekæmpe klimaændringer og bevare vores naturressourcer for kommende generationer.

Her er nogle vigtige aspekter af grøn omstilling:

Grøn omstilling er vigtig, fordi den hjælper os med at beskytte vores planet og sikre, at kommende generationer også kan nyde de ressourcer og det miljø, vi har i dag. 

Tilbage til hovedsiden

Skrevet den 28.03.2023