Grønne mikrohandlinger:
EUD-elever som klima-frontløbere.

Vi har fået bevilliget midler fra Region Syddanmark til vores nye projekt. Sammen med 10 erhvervsskoler står vi klar til at sætte den grønne omstilling højt på dagsordenen.

Dette materiale bliver udviklet til elever på erhvervsuddannelserne til brug i oplæringsperioden og på skolen. Vores mål er at inspirere og motivere eleverne til at udføre grønne mikrohandlinger – hvor selv de mindste handlinger kan gøre en stor forskel.

Når der snakkes om grøn omstilling, kan man nemt blive overvældet og føle sig handlingslammet i forhold til verdens store klimaudfordringer. Man kan komme til at tænke, at man som enkeltperson ikke kan gøre en forskel. Den opfattelse vil vi gerne gøre op med i dette grønne katalog. For alle kan gøre en forskel!

En mikrohandling er en lille handling, som måske ikke betyder det helt store i sig selv, men når man sætter mange mikrohandlinger sammen, har det en større effekt, som kan gøre en stor forskel.

I det grønne katalog kan alle elever på EUD være med til at udføre grønne mikrohandlinger enten på skolen eller i oplæringsperioden – og vi vil gerne have jer med til at lave forhåbentlig verdens største grønne katalog.

Vi arbejder kun med “grønne” mikrohandlinger, som har en effekt i forhold til forbrug og klima.

Peter Leth

Har du spørgsmål?

Peter Leth
Specialkonsulent