Det grønne katalog: Elevsiden

Du skal nu i gang med at finde grønne mikrohandlinger – enten på din skole eller på oplæringsstederne. Rigtig god fornøjelse.

INTRODUKTION: KLIK HER FØRST

Du skal nu i gang med at finde grønne mikrohandlinger – enten på din skole eller på oplæringsstederne.

Man kan vælge hvilket niveau, man vil lave mikrohandlinger på:

1. Mikrohandlinger på min skole
2. Mikrohandlinger for mig selv under oplæring
3. Mikrohandlinger for mig og kolleger under oplæring
4. Handlinger som jeg har fået indført på oplæringsstedet

1: Er på den erhvervsskole, du går på. Her kan være masser af grønne mikrohandlinger. Nogle skal du måske snakke med en leder om. Det kan f.eks. være affaldsordning, plastikbestik, procedurer osv.

2: Er en mikrohandling, som du igangsætter for dig selv. Det kan være, at du er ude i lære som kontorelev og begynder at slukke for standby-strømmen til din skærm m.m. på en kontakt.

3: Er når du får flere end dig selv med på en mikrohandling. Det kunne være, du fik dit lille kontorteam med på, at sidste mand slukker for standby-strømmen på en tænd-sluk-skinne.

4: Er hvis du har fået indført nogle handlinger på dit oplæringssted i samarbejde med en leder. Det kan være, at lederen melder ud, at alle kontorer skal have tænd-sluk-skinner, og at de skal slukkes ved arbejdsdagens afslutning.

Det handler om grønne mikrohandlinger, som har noget med den branche, du arbejder i, og det skal være handlinger der har en effekt på klimaet. 

Disse små mikrohandlinger deles i vores store katalog, når f.eks. en oplæringsperiode er slut. Herefter kan I på klassen snakke om, hvilke handlinger der er blevet lavet i oplæringsperioden, og I kan prøve at finde ud af hvilke handlinger, der har haft størst effekt.

I din sidste oplæringsperiode kan du få en oversigt over lige netop din branches største klimapåvirkninger – og en vejledning til hvad du kan foreslå din leder, at dit oplæringsplads kan gøre i forhold til disse.

Nederst kan du læse mere om grøn omstilling, mikrohandlinger m.m. Hvis du har svært ved at finde på mikrohandlinger, kan du måske finde inspiration i kataloget.

Tak fordi du gør en forskel! 😊👏

Vejledning

Det grønne katalog

Tryk på ‘Proceed’ for at komme i gang med grønne mikrohandlinger.

Læs mere om mikrohandlinger her:

Mikrohandlinger er små, enkle handlinger eller skridt, som du kan tage i din dagligdag for at gøre en positiv forskel. Det fantastiske ved mikrohandlinger er, at de er nemme at udføre og ikke kræver meget tid eller energi. Når mange mennesker udfører disse små handlinger, kan de tilsammen skabe en stor effekt.

For eksempel kan grønne mikrohandlinger hjælpe med at reducere dit miljøaftryk og beskytte vores planet. Dette kan omfatte handlinger som at slukke for lys, når du forlader et rum, bruge genanvendelige beholdere i stedet for engangsplastik, eller vælge at cykle i stedet for at køre.

Her er nogle eksempler på grønne mikrohandlinger:

Ved at udføre grønne mikrohandlinger kan vi tage ansvar for vores miljøaftryk og hjælpe med at beskytte planeten for kommende generationer. Det er en nem og effektiv måde at skabe forandring og opmuntre andre til at gøre det samme.

Læs mere om grøn omstilling her:

Grøn omstilling er en proces, hvor vi ændrer vores måde at producere og forbruge energi, varer og tjenester på, så vi gør mindre skade på vores planet og vores miljø. Målet med grøn omstilling er at bekæmpe klimaændringer og bevare vores naturressourcer for kommende generationer.

Her er nogle vigtige aspekter af grøn omstilling:

Grøn omstilling er vigtig, fordi den hjælper os med at beskytte vores planet og sikre, at kommende generationer også kan nyde de ressourcer og det miljø, vi har i dag.

 

Tilbage til hovedsiden

Skrevet den 28.03.2023