Learning Factory om elevengagerende klimaundervisning (efterår 2023)

Denne LF udbydes to gange i 2023. Én gang i foråret (lukket for tilmelding) samt til efteråret (åben for tilmelding). Læs om efterårets forløb herunder.

 

Indhold og målgruppe

I samarbejde udbyder CIU og NCE muligheden for, at du som konsulent eller underviser på en erhvervsskole kan fordybe dig i en særligt tilrettelagt Learning Factory. Her udvikler du nye løsninger og konkrete produkter til undervisning, der har klima og grøn omstilling i fokus. Som deltager får du:

  • Ny viden om grøn didaktik. Undervejs i forløbet præsenteres I for resultater fra en ny undersøgelse om elevengagerende klimaundervisning i erhvervsuddannelserne.
  • Udviklet et konkret produkt. Hvad har I brug for at få udviklet på din skole? Det kunne fx være elevengagerende undervisningsforløb, en grøn kompetencestrategi, eller en progressionsplan for elevernes grønne kompetencer. Kom i mål med kompetent sparring og vidensinput, der er direkte omsættelige.
  • Adgang til et netværk med inspiration. I videndeler og sparrer undervejs med andre skoler, konsulenter og forskere.
  • Styrkelse af skolens grønne didaktik. Alle niveauer af organisationen kan få glæde af forløbet – ikke kun den enkelte deltager.

Som underviser får du specifikt: 

  • en indføring til grøn didaktik, der sætter rammer for elevers helhedsorienterede forståelse samt bæredygtige handlinger både i skolen og i oplæringen.
  • et undervisningsplanlægningsværktøj, der hjælper dig med at udvikle og planlægge din klimaundervisning.
  • sparring på udvikling af dit didaktiske udviklingsprojekt.

Som konsulent får du specifikt: 

  • en indføring til grøn didaktik og elevengagerende klimaundervisning for udvikling af koncepter og materialer for kapacitetsopbygning i egen organisation.
  • et værktøj, der faciliterer din planlægning og udvikling af koncepter og materialer.
  • sparring på udvikling af dit udviklingsprojekt.

Tilmelding

Du tilmelder dig forløbet her via Microsoft forms.

Vidste du? Alle vores tilbud er gratis for erhvervsskoler.

Et online og fleksibelt Learning Factory-forløb

Fleksibilitet og optimal brug af tid og ressourcer er centralt. Forløbet er derfor primært baseret på online møder og praktisk udvikling og afprøvning på egne skoler i vekselvirkning med sparring fra CIU og NCE. Forløbet afsluttes med præsentation og perspektivering af forløbets produkter hos CIU i Odense.

Tidsforbrug:

  • 3 online møder på tværs af skoler af 2½ time,
  • 1-2 fysiske sparringsmøder på egen skole af 1½ timer,
  • 1 afslutningsdag i Odense af 3½ timer.

Program

1: Første møde i maskinrummet
Online (29.08.23 fra 12:30-15:00)

Mål med mødet: Åbning af fabrikken med præsentation af ny viden om den fælles udfordring: Elevengagerende klimaundervisning. Hvorfor og hvordan? Sparring på deltagernes udfordringer og igangsætning af lokal proces.

2: Andet møde i maskinrummet
Online (27.09.23 fra 12:30-15:00)

Mål med mødet: Viden om eleverne som aktive deltagere i den grønne omstilling og mulige didaktiske veje til engagement og handlekompetence. Hvad har eleverne brug for, og hvordan skaber vi muligheder for det i undervisningen? I gang med første udkast på det produkt som deltagerne vil udvikle.

Arbejdsfase med sparring fra CIU og NCE (oktober)

Deltagerne afprøver produkt i dialog med elever, kolleger og ledelse. CIU og NCE tilbyder 1-2 fysiske sparringsmøder undervejs.

3: Tredje møde i maskinrummet
Online (08.11.23 fra 12:30-15:00)

Mål med mødet: Fokus på og viden om det brancherettede perspektiv. Deltagerne får feedback på det udviklede produkt. Hvordan indtænker vi elevernes og branchens perspektiv og behov?

4: Fælles afslutning med præsentation af produkter og opsamling på arbejdet med forløbets klimadidaktiske model
Fysisk møde i Odense (13.12.23 fra 11:30-15:00)

Festlig og inspirerende afslutning med præsentation af de udviklende produkter, perspektiver og anbefalinger for det videre arbejde. Alle involverede fra de deltagende skoler er velkomne til at deltage: bestyrelse, direktion, ledelse, konsulenter og undervisere.

Tilmelding

Du tilmelder dig forløbet her via Microsoft forms. Alle vores tilbud er gratis for erhvervsskoler.

Andreas Kubsch

Har du spørgsmål?

Andreas Kubsch
Specialkonsulent

Denne særligt tilrettelagte Learning Factory gennemføres i et samarbejde mellem Center for it i Undervisningen, CIU, og Nationalt Center for Erhvervspædagogik, NCE.

Opdateret d. 26.07.23

Til forsiden