Webinar om kognitive AI-partnere

Den 22.2. mellem kl. 14 og 16 afholder CIU webinar om kognitive AI-partnere.

Hvad er en kognitiv partner?

Kort sagt kan en kognitiv partner være en teknologi, der forandrer, forlænger eller forstærker menneskets mulighed for at handle og tænke på (Dalsgaard & Caviglia, 2023). Et klassisk eksempel kommer fra matematik og regning. Her vil papir og blyant være en kognitiv partner, der kan understøtte hovedregning, når du fx beregner summen af dine månedlige udgifter. Lommeregneren er en mere moderne udgave af en kognitiv partner og sidste skud på stammen er teknologiske kognitive partnere, der er støttet af kunstig intelligens/AI.

Chat GPT har i den seneste tid fået stor opmærksomhed for dens potentiale til føre en dialog og give svar på alskens spørgsmål.

Vi ønsker i dette webinar at sætte fokus på andre AI tjenester. Vi tager udgangspunkt i Microsoft 365, som både elever og lærere har adgang til gennem skolers aftaler med Microsoft. Vi vil samme med deltagerne undersøge, hvilke AI støttede kognitive partnere og tjenester elever og undervisere kan gøre brug af. Og vi er interesseret i at høre om jeres erfaringer. Hvordan bidrager AI til at facilitere undervisning og læring?

Skrevet 03.02.23

Til forsiden